FINLAY CZ - drcení, třídění, praní, haldování a ještě mnohem více

Společnost FINLAY CZ spol. s r.o. na našem trhu již řadu let zastupuje předního výrobce mobilních drtičů a třídičů TEREX|FINLAY, který patří v této oblasti na samou špičku. Pro rok 2013 jsme pro Vás připravili hned několik nesmírně zajímavých novinek právě od tohoto výrobce.

První novinka - odrazový drtič FINLAY I-100

Jedná se o relativně malý zcela nový odrazový drtič FINLAY I-100 s drtící komorou 860 x 860 mm. Svými kompaktními rozměry a nízkou hmotností (23 t) je velmi atraktivním řešením pro zpracování zakázek menšího rozsahu, protože přeprava tohoto stroje nepředstavuje skutečně žádný problém. Také na pracovišti zabírá málo místa a ruku v ruce s výše uvedeným jdou i velmi nízké provozní náklady. O pohon stroje se stará motor o výkonu 186 kW a ovládání pomocí nejnovějšího řídícího systému je díky své jednoduchosti a přehlednosti skutečným potěšením.

Druhou novinkou je čelisťový drtič FINLAY J-1170

Čelisťový drtič FINLAY J-1170 se svými technickými parametry řadí na samotný vrchol ve své třídě. Posuďte sami : komora se vstupem 1100 x 700 mm, možnost regulace rychlosti otáčení pohyblivé čelisti, hydrostatický pohon s možností reversního pohybu a to i trvale, skvělý intuitivní řídící systém, výkon až 350 t/hod, jednoduché nastavení štěrbiny a hmotnost kolem 45 tun. Vynikající provozní náklady a spousta příslušenství dělá z tohoto stroje výjimečně atraktivního společníka. To celé podtrhuje špičková kvalita a prověřená spolehlivost.

Nové provedení třídiče FINLAY 684

S potěšením Vám také můžeme sdělit, nedávno představený třídič FINLAY 684 je nyní k dispozici kromě třísítného provedení také s dvousítným robustním třídičem 4,3 x 1,7 m, včetně násypky s pasovým podavačem, třemi vestavěnými a plně hydraulicky sklopnými haldovacími pasy, vlastním pohonem a samozřejmě na pasovém podvozku. Právě neobvyklé rozměry třídící skříně, kde přímo bije do očí jeho extrémní šířka 1,7 m, předurčují tento stroj stát se špičkou ve své kategorii. Právě šířka třídiče je z pohledu výkonu stroje velice důležitá a při délce 4,3 m je tento stroj výkonově téměř na úrovni třídičů 6 x 1,5 m !!! Myslím, že si mohu dovolit tvrdit, že právě unikátní rozměr sítové komory představuje takovou malou revoluci minimálně v této kategorii. Celková hmotnost stroje je cca 28 tun, což v kombinaci s jeho velmi kompaktními přepravními rozměry z něj činí ideální mobilní, universální a hlavně nesmírně výkonný nástroj třídění. Maximální výkon tohoto stroje je až 350 t/h je ohromující a samozřejmě se mění v závislosti na osítování a parametrech vstupní suroviny.

Žhavá novinka – FINLAY 833 3D COMBI FLIP FLOW

Kromě výše uvedeného bude představena velice významná novinka, a to FINLAY 883 s unikátní třídící skříní SPALECK. Tento produkt je výsledkem společného vývoje TEREX|FINLAY a německého specialisty společnosti SPALECK. Unikátní komora je nazývána 3D COMBI FLIP FLOW. Pod tímto tajuplným názvem se ukrývá mobilní třídič, schopný pracovat i tam, kde ostatní třídiče bez výjimky prostě končí. Při zpracování extrémně lepivých materiálů, kde se klasický vibrační třídič zalepí, tam si tento prostě libuje...Znáte to všichni - lepivé staré haldy odvalu, odpady, zeminy, kaly anebo třídění jemných frakcí například vápence atd. Lék na takové problémy se jmenuje FINLAY 833 3D COMBI FLIP FLOW.

Nový partner - DERNASEER ENGINEERING Ltd.

FINLAY CZ spol. s r.o. to samozřejmě není jenom drcení a třídění, ale také praní, odvodnění, čištění kalové vody, haldování a vše ostatní, co patří k mokré úpravě suroviny. Právě v této oblasti máme tu čest Vám představit našeho nového partnera ze Severního Irska, kterým je společnost DERNASEER ENGINEERING Ltd.

Tato společnost se stala nově naším partnerem právě v této oblasti. Tato spolupráce nám umožňuje nabídnout Vám široké spektrum špičkových technologií v oblasti praní odvodnění, haldování a navíc také velice sofistikovaný systém čištění odpadní vody v uzavřeném okruhu. Celé spektrum velikostí jak suchých, tak i sprchovaných třídičů ve stacionárním i semimobilním provedení, různé varianty korečkových dehydrátorů s výkonovým spektrem od 20 do 250 t/hod, několik variant dehydrátorů na bázi sofistikovaných hydrocyklonů samozřejmě v kombinaci s odvodňovacími síty, čerpadly a dalším příslušenstvím, umístěné v kompaktním rámu včetně ochozů, přístupových schůdků i zábradlí, dále pak několik provedení samostatně nabízených odvodňovacích sít a samozřejmě také nožových praček.

Nabízený sortiment pokrývá celé výkonové spektrum, takže jsme schopni Vám navrhnout a dodat technologickou linku pro výkon 20 t/hod stejně jako 300 t/hod. Pro ucelenou nabídku jsou k dispozici také násypky, pasové dopravníky na kolových i pasových podvozcích včetně velmi netradičních provedení na bázi individuálních potřeb každého našeho partnera. Výše zmiňované špičkové zařízení na čištění odpadní vody Vám umožní aplikovat praní i tam, kde je nedostatek vody anebo místa. Ve spolupráci s naším novým partnerem jsme prostě schopni nabídnout a realizovat i velmi nestandardní varianty. Od násypky až po konečný haldovací pas, a to vše ve špičkové kvalitě a samozřejmě s garancí výkonu i výsledné kvality. První dehydrátor si našel svého zákazníka i v České republice a již v polovině února byl také dodán. Další budou ve velice brzké době následovat.

Pokud tedy uvažujete o mokrém procesu, anebo řešíte jakýkoli technologický problém na stávající provozovně, neváhejte nás kontaktovat telefonicky, nebo el. poštou. Potěšení a hlavně užitek bude konec konců na obou stranách...

Text: Ing. Tomáš Novák, foto: archiv firmy

FINLAY CZ spol. s r.o.
Tomická 649/5
100 00, Praha 10
Tel. 00420 604236750
e-mail : Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.finlay.cz

 

Back to top