Editorial 3 / 2014

Vážení a milí čtenáři, léto pomalu, ale jistě končí a s ním i dlouhé letní večery. Nastává čas dožínek a vinobraní, zkrátka čas podzimních radovánek.

Více...

Dempr Komatsu HD605-7 zamířil i na Slovensko

Nedaleko Žiliny, směrem na městečko Terchová, sídlí v obci Varín společnost DOLVAP, která provozuje jednu z největších vápenek na Slovensku. Od letošního roku pro ni pracuje také velký dempr Komatsu HD605-7. Stroj předali těžařům zástupci společnosti KUHN-SLOVAKIA, výhradního distributora stavebních strojů Komatsu na Slovensku, v lomu Kosová, kde společnost DOLVAP těží dolomitické vápence.

Více...

Nové kolové nakladače Cat® řady M a M XE právě vstupují na český trh

Oficiální distributor stavebních a zemních strojů Cat® v České republice uvádí na trh novou řadu středních kolových nakladačů s označením M. Modely Cat® 966M, 972M, 980M a 982M, doplněné prémiovými, vysoce úspornými modely Cat® 966M XE a 972M XE, sází na nejmodernější technologie, zajišťující optimální výkon strojů ve všech provozních podmínkách při zachování trvale nízké spotřeby provozních kapalin a nízkých emisních hodnot. Kolové nakladače Cat® nové řady M jsou od první do poslední součástky vyrobené tak, aby zvýšily produktivitu práce v pískovnách, štěrkovnách, kamenolomech, ale i v průmyslových provozech nebo v lesním hospodářství.

Více...

Pískovna NÁKLO a její bezpečnostní opatření

Jen patnáct kilometrů od Olomouce se nachází jedna z největších štěrkoven společnosti CEMEX Sand - Náklo. Štěrkovna je známá nejen kvůli své rozsáhlosti, ale především díky čisté vodě, plážím, občerstvení a kvalitnímu zázemí. Právě ty lákají řadu lidí k rekreaci a odpočinku.

Více...

Doosan Demo Days v lomu Bělice

Dva červnové týdny patřily již tradičně těžkým strojů Doosan. Letos se podruhé představily na „Dnech těžké techniky“ v kamenolomu Bělice, který patří společnosti Kámen Zbraslav. Předváděcí akci pořádala společnost Bobcat CZ a.s., která je výhradním dovozcem stavebních strojů Doosan a Bobcat do České republiky, společně s výrobním závodem strojů Doosan.

Více...
Back to top