Nová generace čerpadel Warman® WGR® vhodných pro těžbu písku a kameniva

Přední výrobce a dodavatel abrazivzdorných zařízení Weir Minerals dokázal úpravou technologie a modernizací stávající konstrukce čerpadel Warman nabídnout svým zákazníkům výrazné úspory. Po nedávném představení 2. generace čerpadla Warman® WGR® vysvětluje hlavní produktový manažer Harvinder Bhabra, jak společnost využívá své odborné znalosti z terénu, výzkum, vývoj a výrobní zkušenosti k tomu, aby svým zákazníkům nabídla individuální řešení, která sníží celkové provozní náklady.

Technologie a inovace v centru zájmu při konstrukci čerpadla druhé generace

Obor těžby písku a kameniva dnes čelí řadě různých problémů. Ve snaze pomoci svým zákazníkům s řešením těchto problémů, musí dodavatelé zařízení nabízet víc než jen prodej strojů. Společnost Weir Minerals využívá ve svých zařízeních nové technologie, nabízí širokou poprodejní podporu a na míru šité servisní smlouvy založené na takových faktorech, jako jsou např. náklady na zpracovanou tonáž, a vypracovala se tak z dodavatele zařízení v poskytovatele řešení.

Průběžně přichází s inovacemi výrobků a procesů s cílem snížit celkové provozní náklady zařízení a dokladem toho je nedávno na trh uvedené abrazivzdorné čerpadlo Warman® WGR® 2. generace.

Snaha o úpravu stávající technologie, využití nejmodernějších materiálů a aplikaci nejnovějších postupů v rámci hydraulické konstrukce umožňuje společnosti Weir Minerals vyrábět s využitím svých rozsáhlých zkušeností nejinovativnější a nejúčinnější produkty na trhu.

01

Ve srovnání se svým předchůdcem se 2.generace čerpadel Warman® WGR® honosí vylepšeným výkonem, prodlouženou životností, snadnou údržbou a zvýšenou účinností, a přitom si zachovává všestrannost původního čerpadla WGR. Čerpadlo 2. generace je ideální pro použití v oblasti těžby písku a kameniva, protože jeho nová hydraulická konstrukce dokáže efektivně manipulovat s nejrůznějšími materiály při minimální spotřebě energie. Zákazníci v sektoru tunelování čelí při odstraňování písku řadě podobných problémů, a proto je čerpadlo WGR®, vedle nejrůznějších možností využití v průmyslu obecně, atraktivní volbou i pro tento obor.

Čerpadlo 2. generace nabízí oproti původní verzi řadu výhod včetně nižších provozních nákladů, kterých bylo dosaženo díky vylepšenému výkonu. Při návrhu a výrobě součástí byly využity nejnovější technologie, které přinášejí jak delší životnost, tak i jednoduchost údržby.

Design orientovaný na zákazníka

Konstrukce původního čerpadla Warman® WGR® byla dále vypilována zapracováním řady konstrukčních vylepšení. Na základě podnětů našich zákazníků jsme provedli, mimo jiné, tyto změny: sací skříň z jednoho kusu, pevné příruby a vypouštěcí otvor. Konstrukce je díky tomu jednodušší s menším počtem součástí, instalace a údržba jsou díky tomu snazší a vypouštění je možné provádět během odstávek.

02Čerpadlo WGR® 2. generace se nyní může pochlubit širokou škálou ucpávek, z nichž může zákazník volit, včetně výrazně vylepšeného odstředivého těsnění, proplachované ucpávky nebo sestavy zevně nastavitelné ucpávky D.

Vylepšená hydraulická konstrukce omezuje vnitřní turbulenci a tím zvyšuje účinnost a minimalizuje opotřebení; zákazníkům, kteří žádají energeticky úspornější výrobky, pak čerpadlo WGR® 2. generace při neustále rostoucích cenách elektřiny nabízí výrazné snížení nákladů.
Mezi další vylepšení původní konstrukce patří odstředivé těsnění s velkým průměrem expeleru, zajišťující utěsnění proti vysokým vstupním tlakům, a zjednodušená konstrukce mokré části s menším počtem dílů znamená menší nároky na údržbu.

Řada změn byla provedena u oběžného kola, které je potaženo špičkovou pryží Linatex®. Vylepšený nosný rám zahrnuje uvolňovací límec usnadňující demontáž, přičemž samotné oběžné kolo je nastavitelné tak, aby se minimalizovalo opotřebení při recirkulaci.

Vysoce výkonná ložiska, namontovaná ve vyjímatelném krytu a uchycená k pevné základně, vydrží vysoká zatížení a zaručují dlouhou životnost.

Dále byly přidány zabudované zvedací body, zajišťující bezpečnou manipulaci s těžkými odlitky; zjednodušená konstrukce mokré části pak znamená snazší údržbu.

Čerpadlo je vyloženo špičkovou pryží Linatex®, která zajišťuje vynikající životnost. Pryž Linatex®, která je všeobecně považována za nejlepší otěruvzdornou pryž pro aplikace s mokrými abrazivními materiály, je vyrobena z 95 % přírodního kaučuku; je extrémně pevná a odolná a jde o nejlepší možný materiál, který lze pro mokré části čerpadla WGR® 2. generace použít.

Čerpadla se dodávají v sedmi velikostech od 35 mm do 250 mm a s řadou konfigurací motorového pohonu tak, aby vyhověla potřebám nejrůznějších aplikací.

rada

Přizpůsobení technologie

Průběžný výzkum a vývoj je pro kvalitní návrh a výrobu čerpadel zásadní. Čerpadlo Warman® WGR® 2. generace kombinuje nejmodernější materiály a technologie s několika sofistikovanými vylepšeními, aby bylo co nejodolnější a nejvšestrannější.

Společnost Weir Minerals jako přední výrobce zařízení se intenzivně věnuje vývoji a snaží se využívat nové technologie. Při vývoji čerpadla Warman® WGR® 2. generace byly využity nejmodernější metody včetně nástroje CFD („Computational Fluid Dynamics", tj. počítačová mechanika tekutin). Tyto nástroje pomohly definovat oblasti, kde by bylo možné prodloužit životnost, zvýšit hydraulickou účinnost a optimalizovat údržbu. Tyto poznatky pak byly důkladně ověřeny zkouškami v terénu.

Klíčovým funkčním požadavkem bylo navrhnout opotřebitelné části tak, aby jejich životnost končila přibližně ve stejnou dobu, což by mělo zajistit menší počet odstávek z důvodu údržby a minimalizovat prostoje.

Spolehlivost a cenová výhodnost

Ve svém úsilí o maximální spokojenost zákazníka se společnost Weir Minerals intenzivně snaží realizovat špičková technologická vylepšení, která přináší úsporu nákladů a snazší údržbu, což následně vede ke zvýšení zisku našich zákazníků.

Společnost Weir Minerals vyrábí sortiment do detailů propracovaných produktů odolných proti opotřebení například pod značkami Warman®, GEHO® a Cavex®. Čerpadlo Warman® WGR® 2. generace je k dispozici u zástupců společnosti Weir Minerals po celém světě.

weir

Text a foto: Weir Minerals Australia Ltd.

 

 

Back to top