JCB DEMO DAYS

Společnost TERRAMET, spol. s r.o., výhradní prodejce značky JCB pro Českou republiku, uspořádala ve dnech 27. a 28.4. v lomu Chomutovice u Prahy pro své zákazníky, obchodní partnery a fanoušky značky JCB předváděcí akci DEMO DAYS 2018.

V prostorách lomu byl předveden široký sortiment strojů JCB od kompaktních strojů po největší modely rýpadla a nakladače.

Oba dny oficiálně zahájil jednatel společnosti pan Petr Kotršál, který především vyzdvihl důležitost ukázek strojů v provozu a možnost zájemců vyzkoušet si techniku v reálných pracovních podmínkách.

Při vstupu do areálu vítaly účastníky akce teleskopický manipulátor JCB 535-95 a 525-60, které se ideálně uplatní při práci v průmyslu, manipulaci a zpracování odpadů, lesnictví, ve stavebnictví i zemědělství s širokou škálou příslušenství.

Návštěvníci si mohli nejen prohlédnout, ale především vyzkoušet různé typy strojů a techniky od tandemového vibračního válce VMT380 až po loňskou novinku kolové rýpadlo Hydradig HD110W, které vyniká kombinací vlastností jako je bezkonkurenční výhled z kabiny, stabilita při práci, mobilita, ovladatelnost a snadný servis. Dále model JS175W, který je poháněn novým motorem JCB EcoMAX T4i poskytující vysoký točivý moment při pouhých 1500-1600 ot/min. a lepším odladěním hydrauliky, což v důsledku zlepšuje účinnost spotřeby paliva.

Největším lákadlem předváděcí akce - nejen co do velikosti a síly - bylo nové 30ti tunové pásové rýpadlo JS300LC, které jsme letos zařadili do našeho DEMO programu.
Díky padesátiletým zkušenostem s výrobou rýpadel splňuje model JS300 vysoké nároky na pevnost konstrukce, vysokou produktivitu, komfort a bezpečnost posádky a snadnou údržbu. Odolná konstrukce "X" rámu s ochranným zakrytím mechanizmu otoče a pojezdových motorů přispívá k dlouhé životnosti stroje. Rýpadlo pohání výkonný 6ti válcový motor MTU 180 kW.
Kromě tohoto rýpadla si návštěvníci mohli vyzkoušet pásové 13ti tunové rýpadlo JS130LC, které je vybaveno motorem EcoMAX T4F splňující legislativu Stage IV / Tier 4F bez použití filtru pevných částic DPF. Kategorii MINI/ MIDI zastupovaly modely 8035ZTS, 48Z-1 a 86C-1.
Druhým silákem DEMO programu, který nejvíc upoutával pozornost návštěvníků, se stal největší kolový nakladač JCB 457ZX s objemem lopaty 3,5 m3. Zájemci si mohli přímo při nakládce v lomu vyzkoušet sílu a obratnost nakladače, poháněného spolehlivým agregátem MTU o výkonu 193 kW.

Na DEMO DAYS nechyběly oblíbené rýpadlo-nakladače JCB 3CX 55/68kW, který patří dlouhodobě k bestsellerům na českém trhu. Jak snadno je tento stroj ovladatelný ukázal mechanik TERRAMETU Jaroslav Žák.

V sobotu 28. dubna proběhla soutěž zručnosti posádek, ve které zvítězil Jaroslav Heindl.

jcb

Slunečné počasí umocnilo příjemnou náladu celé akce.
Z Chomutovic Vladimíra Štěpánková

 

 

Back to top