Doosan: DX380LC-7, Concept-X

Doosan DX380LC-7 završuje řadu 30–40tunových rýpadel

Uvedením nového 40tunového modelu DX380LC-7 na trh společnost Doosan dovršila svou řadu 30–40tunových rýpadel splňujících požadavky Stage V. Spolu s novým 30tunovým modelem DX300LC-7 Stage V a 36tunovým modelem DX350LC-7 nabízí DX380LC-7 bezkonkurenční kombinaci vysokého výkonu, provozních funkcí, nižší spotřeby paliva, spolehlivosti a trvanlivosti v této třídě.

02

Těmito novými 30–40tunovými stroji se společnost Doosan pokouší zajistit, aby produktivita a ochrana životního prostředí šly ruku v ruce. Model DX380LC-7 je poháněn dieselovým motorem Scania DC09 Stage V, který poskytuje výkon 240 kW při 1800 ot./min. U všech tří strojů jsou nyní k dispozici čtyři režimy výkonu, které pomáhají zjednodušit obsluhu nových rýpadel ve srovnání s komplexnějším výběrem osmi režimů výkonu a kombinací SPC u předchozí generace strojů.

Nová technologie D-ECOPOWER využívá elektronické tlakem řízené čerpadlo v hydraulickém systému s uzavřeným středem. Hlavní regulační ventil minimalizuje tlakové ztráty, zatímco elektrické tlakem řízené čerpadlo účinněji řídí a optimalizuje výkon motoru.

Na novém modelu DX380LC-7 je už z výroby nainstalován nejmodernější bezdrátový systém pro monitoring vozového parku DoosanConnect.

01

Nová rypadla Stage V navazují na velmi úspěšnou konstrukci předchozích strojů Stage IV. Přinášejí velká vylepšení v oblasti pohodlí obsluhy, ovladatelnosti stroje, produktivity, provozuschopnosti a návratnosti investic se silným zaměřením na nízkou spotřebu paliva, zvýšený výkon, robustnost a celkovou všestrannost.

Společnost Doosan představila Concept-X

Společnost Doosan představila projekt Concept-X, komplexní kontrolní řešení pro stavební průmysl ve zkušebním areálu Boryeong v Koreji. Concept-X, jehož cílem je zvýšit průmyslovou produktivitu a bezpečnost, bude komerčně uveden do roku 2025.

Concept-X je komplexní kontrolní řešení, které lze použít pro průzkum topografie pracoviště pomocí 3D skenování prostřednictvím dronů, pro stanovení operačních plánů na základě topografických údajů a provozování stavebních strojů, jako jsou rypadla a kolové nakladače, bez lidského zásahu. Stručně řečeno, Concept-X znamená realizaci staveniště budoucnosti tím, že umožňuje provádět všechny nebezpečné stavební práce výhradně pomocí strojů. Lidský personál se tak může soustředit na sofistikovanější analytické úkoly a řízení.

03

„Concept-X není jen bezobslužná technologie: spíše integruje více nejmodernějších technologií, které dokážou okamžitě reagovat na jakékoli změny, které mohou na staveništích současně nastat," prohlásil prezident a generální ředitel společnosti Doosan Infracore Dongyoun Sohn. „Stane se technologií zaměřenou na člověka, která nejenže přináší pozoruhodná zlepšení v oblasti ekonomiky a bezpečnosti, ale také vytváří více pracovních míst v high-tech odvětvích."

Společnost Doosan Infracore se kromě vlastního nezávislého technologického vývoje zabývá i různými formami otevřených inovací, včetně spolupráce s jinými společnostmi a školami, jakož i investic do start-upů.


V roce 2018 společnost Doosan Infracore ve spolupráci se společností LG U+ poprvé na světě představila technologii dálkového ovládání na bázi 5G.

www.doosanequipment.eu, www.garnea-stavebni.cz

doosan

Text: Pavel Svoboda a redakce LT
Foto: archiv firmy

 

Back to top