Schwarzmüller - inteligentní vozidla s vizí a nové sklápěcí OFFROAD přívěsy

Schwarzmüller vyrábí již více jak 140 let užitková vozidla dle specifického požadavku zákazníků. Tato zkušenost garantuje zákazníkům opravdovou přidanou hodnotu.

Skupina Schwarzmüller je rakouský rodinný podnik s mezinárodní působností. Dnes platí za jednoho z vedoucích komplexních výrobců užitkových vozidel v Evropě a má sídla v 21 zemích s těžištěm ve střední a východní Evropě. Schwarzmüller nabízí široké spektrum vozidel a stále perfektní řešení pro různé obory. Jako prémiový výrobce a vůdčí inovátor předkládá vždy znovu nové standardy v užitečné nosnosti, ovládání, což v každodenním provozu rozhodujícím způsobem zvyšuje přidanou hodnotu. V nabídce služeb figuruje vše od údržby, přes dostupnost originálních náhradních dílů až po pronájmy a leasing.

Inovační technologie

Výroba skupiny Schwarzmüller probíhá ve třech výrobních závodech. V hlavním sídle ve Freinbergu (Horní Rakousko) vznikají speciální vozidla, v Česku a v Maďarsku se vyrábějí „standardní" a „standardním" se blížící vozidla. Ročně opustí výrobní haly okolo 9300 vozidel. Více jak 350 servisních středisek podél největších evropských dopravních cest nadto zajišťuje každodenní provozuschopnost vozidel.

Od roku 1870 dosáhl Schwarzmüller díky kompetenci a know-how svých spolupracovníků inovační a technologické vedoucí postavení v oboru. Proto již posledních 25 let nastavuje standardy v lehkých konstrukcích takřka všech přípojných vozidel od hmotnosti 12 tun a více.

Také v konstrukci, výrobě z oceli, nebo ve svařovací technice dbá Schwarzmüller na nový vývoj nebo používá jako první nové technologie pro stavbu svých vozidel. Tak se zavádějí inovace do sériové výroby. Schwarzmüller je ideální partner, pokud se jedná o inteligentní řešení vozidel, speciální požadavky nebo nejlepší možnou kvalitu.

Inteligentní vozidla s vizí

Vozidla Schwarzmüller musí zvládat různé požadavky. Rozdíl proto začíná již v konstrukci, která se vždy odvíjí od přání konkrétního zákazníka. Role přípojných užitkových vozidel proti tažným vozidlům získá v budoucnu na významu, neboť počet tažných vozidel na základě stávající hustoty dopravy, jakož i infrastrukturálních a zákonných rámcových podmínek, může růst jen pomalu. Proto musí být zvýšena výkonnost přívěsů a nástaveb.

01

3D konstrukce

Schwarzmüller posouvá dále tento vývoj prostřednictvím inteligentní konstrukce. Od větší užitečné nosnosti přes delší dobu provozuschopnosti a jednodušší ovládání až po úsporu nákladů je v oblasti nástaveb a přívěsů mnoho možností. Vize inteligentních vozidel posouvá Schwarzmüller s kompetentním a inovativním týmem přes 2290 spolupracovníků v oblasti vývoje, konstrukce a výroby. Nejmodernější inovace jako Ultralight návěsy, první návěsy s posuvnou podlahou pod 7 tun, nebo izolované „Thermo" sklápěče pro přepravu teplotně řízených asfaltových směsí, vybavené inteligentní kontrolou teploty, jsou působivé příklady inovačního ducha.

O náskoku v konstrukci a inovacích firmy Schwarzmüller svědčí i fakt, že jako jediný výrobce v Evropě nabízí „Thermo" sklápěcí vozidla a nástavby s homologací dle německého TÜV! Také pokud jde o kvalitu, Schwarzmüller neponechává nic náhodě – 3D konstrukce až do nejmenšího detailu a vysoce účinné metody zajištění kvality garantují provozní způsobilost vozidel v praxi s plnou zárukou až 36 měsíců!

Pro společnost Schwarzmüller je při výrobě produktů typické špičkové zpracování vysoce kvalitní oceli a hliníku! Což je mimo jiné jeden zhlavních důvodů vysoké kvality a prestiže všech produktů značky Schwarzmüller.

K oborům, které jsou těžištěm inteligentního řešení vozidel, se počítají spedice/dálková přeprava, stavebnictví, petrochemický průmysl, chemický průmysl i zemědělství, jakož i dřevařský průmysl a nakládání s odpady. Jako jediný komplexní dodavatel na prémiové úrovni vyrábí společnost v osmi skupinách celkem 135 typů vozidel. Přes 1000 modelových variant a modifikací se blíží k tomu uspokojit každý specifický požadavek zákazníka. Všechna vozidla sjednocuje: nejvyšší kvalita, odolnost, nosnost a optimální užitná zátěž.

Sklápěcí OFFROAD přívěsy

Tyto sklápěcí OFFROAD přívěsy zaručují stabilitu a jistotu také v extrémním terénu. Odolně a robustně postavená vozidla jsou vhodné pro speciální požadavky. Díky upevňovacímu systému Multidocking se stává vozidlo všestranně použitelným. Zejména při jízdě mimo silnici s těžkým nákladem ukazují terénní sklápěče svoje silné stránky pro použití například ve stavebnictví. Na jednu stranu mohou být kompenzovány překážky do 50 cm díky hydraulickému podvozku, na druhou stranu to umožňuje speciálně tvarovaný koncept rámu s 30stupňovým úhlem natočení, s vnější šířkou 2,55 metrů a s šířkou kol 65 centimetrů. Hydraulické vyrovnání sklonu také zaručuje stabilní stav na nerovném terénu a vytváří rovnoměrné rozložení zatížení kol.

02

O přehlednost a kontrolu se stará přídavný Offroad kontrolní systém, který umožňuje monitorovat vozidlo v reálném čase pomocí GPS. Díky tomu je možné kdykoliv získat aktuální údaje o vozidle a jeho nákladu.

Všechny sklápěcí přívěsy Schwarzmüller mohou být na rámu vybaveny volitelným multidockingem, který z nich dělá univerzálně použitelné vozy ve všech oblastech. Z toho plynou také jisté ekonomické výhody - vozy mohou být všestranně využity a tím pádem mají vysokou hodnotu při dalším prodeji.

Sklápěcí OFFROAD přívěsy od společnosti Schwarzmüller byly vyvinuty speciálně pro rozmanité požadavky stavebního průmyslu. Těžké terénní přepravy se dají lehce zdolat díky vestavěnému vyrovnání sklonu, vysoké robustnosti, a také díky jedinečné stabilitě.

Top ve službách zákazníkům

Pro všechny požadavky okolo vozidel Schwarzmüller je odpovídající řešení z jednoho zdroje. Vedle široké palety produktů úplného poskytovatele profituje zákazník s firmou Schwarzmüller z rozsáhlé systémové nabídky služeb. V celém cyklu životnosti se mohou zákazníci spolehnout na cílená řešení. A nyní v 21 zemích. Vlastní síť servisních středisek, jakož i 50 servisních partnerů, zajistí, že Schwarzmüller vždy zůstane Schwarzmüller. Naši specialisté vědí přesně jak vozidla Schwarzmüller udržovat a zachovat v dobrém stavu. Mezinárodní logistická síť umožňuje rychlé zásobení trvale dostupnými náhradními díly.

Schwarzmüller provozuje jednu z největších evropských nájemních flotil se standardními a speciálními vozidly. Tím mohou být překlenuty provozní špičky bez toho, že se zřeknete prémiové kvality. K tomu nabízí Schwarzmüller Financial Service nebo prostřednictvím externích partnerů, ať včetně servisní smlouvy, nebo bez ní. Zákazník rozhoduje, která nabídka nejvíce vyhovuje jeho požadavkům.

Text a foto: kolektiv autorů firmy

 

Back to top