Grand Opening nové výrobní haly Keestrack ve Šternberku

28. února 2019 více než 500 hostů – představitelů samosprávy, distributorů, zákazníků a dodavatelů slavilo společně s firmou Keestrack GRAND OPENING nové výrobní haly ve výrobním závodu firmy KEESTRACK ve Šternberku. Nový komplex o velikosti 8740 m² ukončil druhou fázi dlouhodobého rozvoje hlavního výrobního závodu KEESTRACK.

Rodinná firma Keestrack

Nezávislá rodinná mezinárodní firma Keestrack je vedena majiteli Keesem Hoogendoornem a jeho manželkou Annet Schoenmaker a sídlí v belgickém Bilzenu. Společnost zaměstnává více než 700 zaměstnanců v jejich mezinárodních výrobních, distribučních a servisních podnicích. Dnes je firma KEESTRACK obchodně a servisně zastoupena ve více než 50 zemích na všech kontinentech, s více než 75 distribučními a servisními středisky.

01

 

Nadčasový koncept

Založení prodejní a servisní firmy v roce 1988 byl první milník na dlouhé cestě. Dalším významným mezníkem byl vývoj a výroba světově prvního stroje typu hrubotřídiče v roce 1996. Tímto revolučním hrubotřídičem, též nazývaným "4518", Kees Hoogendoorn perfektně vycítil urgentní potřeby zákazníků na robustnost a flexibilitu strojů. Přestože jeho nápad byl později často napodobován ve všech moderních mobilních drtičích a třídičích, tak ve své době byl tento koncept na míle vpřed, oproti v té době standardním polomobilním kolovým strojům. Tím, že žádný další výrobce neviděl v Hoogendoornově nápadu skrytý potenciál, vznikl další milník vlastní výroby Keestrack, která začala s malým, ale stále rostoucím počtem vyrobených strojů ve vlastní výrobě.

02

Úspěšná "česká cesta" ve Šternberku

Dalším významným milníkem bylo založení velkovýroby v roce 2001, kdy Keestrack otevřel svůj první vlastní výrobní závod ve Šternberku. Umístění do středu Evropy perfektně kombinuje ideální logistické nároky s dlouhou tradicí ve strojírenství. Firma ve Šternberku začínala s pěti zaměstnanci včetně výrobního a logistického specialisty pana Waltera Kaisera, současného ředitele Keestrack - CZ. Nově založený závod převzal výrobu nejprve třídičů a v roce 2004 i drtičů.
Krátce po založení výrobního závodu ve Šternberku produkce rychle vzrůstá a už v roce 2003 je zde zaměstnáno 100 pracovníků a v roce 2005 již 250. V úzké spolupráci s ředitelstvím v belgickém Bilzenu dává vedení silný důraz na vlastní vývoj a neustálé investice do moderního technologického parku. V první dekádě Šternberk vyráběl stroje nejen pro globální trh, ale také podporoval prodeje velice kvalitním celosvětovým servisem. To vyžadovalo efektivní logistiku pro náhradní díly.

Z globálních potřeb zákazníků vyvstala nutnost decentralizovat výrobní kapacity, a proto v roce 2007 vzniká další výrobní závod v čínském Chuhzou.

Masivní investice do technologii

V roce 2010 Keestrack kupuje italského výrobce čelisťových drtičů OM Track. Neustálé vylepšování stávající výrobní řady a doplnění o nové technologie přinášejí nové výzvy pro výrobní závod ve Šternberku. Jako reakce na druhý výrobní závod v Evropě v italském Ponzanu se opět masivně investuje do moderních technologií tak, aby byl Keestrack schopen vyrobit všechny komponenty sám. V roce 2009 Keestrack zavádí ve Šternberku antikorozivní zinkofosfátovou práškovou nano lakovnu, poskytující vysoce kvalitní a trvalé povrchy na všech komponentech.

Moderní haly ve Šternberku

První část rozšířování výrobních prostorů byla otevřena počátkem roku 2016. Na pěti hektarovém pozemku vyrostla v barvách Keestrack moderní hala o rozloze 5000 m². Druhá část expanze z plánovaných třech fází přidala v roce 2018 k celkové výrobní kapacitě dalších 8740 m² moderních výrobních prostor.

04

Oba nové komplexy s celkovou investicí 6 millionů Euro (154 milionů CZK) nabízejí nejmodernější pracovní prostředí pro současných 480 zaměstnanců. Optimalizovaný výrobní proces zásadně zlepšujě pracovní postup a významně snižuje časovou náročnost produkce strojů Keestrack. Nová linka zefektivňuje montážní process až o 30% nejen při výrobě nového třicetitunového odrazového drtiče R3e, ale i hrubotřídičů K3-K6.

Dostupnost vysoce kvalifikovaných pracovníků v oblasti ocelových konstrukcí byla jedním z hlavních důvodů, proč byla založena společnost Keestrack ve Šternberku, a dnes zaručuje vysokou úroveň kvality výrobků společnosti.

Dnešní portofolio

Technologicky se Keestrack specializuje na mobilní pásové provedení strojů, které jsou snadno transportovatelné s hmotností od 15 do 75 t. Tyto stroje se používají v lomech, pískovnách, dolech i při recyklaci stavebního odpadu. Současné portfolio strojů KEESTRACK nabízí 22 různých modelů v šesti výrobních řadách, pokrývající všechny zásadní drtící a třídící technologie. Úspěšná marketingová strategie, zaměřená na komplexní dodávky mobilních pásových zařízení, byla v posledních letech doplněna o dieselelektrický koncept pohonu strojů významně šetřící provozní náklady. Díky tomu se značka Keestrack stala synonymem pro nízké provozní náklady a má velký úspěch u zákazníků. Za rok 2018 je očekáván obrat společnosti okolo 100 milionů Euro (2,5 miliardy CZK) .

03

Slavnostní otevření

Během slavnostního otevření nových výrobních prostor, představila společnost Keestrack vlastní výrobu a nejnovější stroje vyrobené ve Šternberku. Dnes firma nabízí 22 modelů mobilních strojů v šesti výrobních řadách, 80% je k dispozici v dieselelektrické hybridní variantě a 75% všech nabízených modelů je k dispozici v provedení plug-in, tedy možnosti připojení na externí zdroj energie.

Majitelé firmy Keestrack obnovili svůj závazek k výrobnímu závodu ve Šternberku, jako k hlavnímu výrobnímu centru, a potvrdili, že v krátké době bude zahájena třetí fáze expanze výrobních prostorů tak, aby na přelomu roku 2019/20 měly výrobní haly ve Šternberku celkovou rozlohu více než 35 000 m². Zakladatelé filmy Keestrack Kees Hoogendoorn a jeho žena Annet Schoenmaker se mohou dnes spoléhat na své syny Petera a Freeka Hoogendoornovi, kteří jsou v dozorčích orgánech firmy.

Všichni návštěvníci měli možnost prohlédnot si jak stroje, tak výrobní haly s odbornými výklady zástupců firmy Keestrack – CZ, ocenit profesionalitu společnosti Keestrack a zvlášť moderně vybavenou novou halu.

S rozšířením výrobního závodu ve Šternberku v roce 2016 s následnou druhou fází otevřenou v únoru 2019 a samozřejmě díky šikovnosti lidí a moderních technologií, nabízí Keestrack - CZ ve Šternberku nejefektivnější výrobní proces v Evropě.

Za pozvání děkuje Vladimíra Štěpánková

Foto: Keestrack a V. Štěpánková

Výrobní závod
KEESTRACK – CZ s.r.o.
Pískoviště 1663/3
Šternberk 785 01
Tel.: +420 587 571 938
Email: info@keestrack-cz-com
www.keestrack.com

Výhradní zastoupení pro ČR
KEESTRACK drtiče + třídiče s.r.o.
Městský park 274
Chrudim 537 01
Tel.: +420 469 622 987
Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.kees.cz

 

Back to top