Nové kloubové sklápěče Doosan s motory Stage V

Značka Doosan uvádí na trh nové kloubové sklápěče (ADT) DA30-7 a DA45-7 vyhovující požadavkům Stage V. Nové modely DA30-7 a DA45-7 nahrazují předchozí Stage IV modely DA30-5 a DA40-5. Vyrobeny byly v závodě společnosti pro výrobu kloubových sklápěčů, který se nachází v Elnesvågenu poblíž norského města Molde.

Model DA30-7 má užitečné zatížení 28 tun a je poháněn novým 9litrovým dieselovým motorem Scania DC09Stage V, který poskytuje výkon 276 kW (375 HP). Model DA45-7 má zatížení 41 tun a poháněnje novým 13litrovým dieselovým motorem Scania DC13 Stage V s výkonem 368 kW (500 HP).

Nový design

V roce 2018 byl model DA30-5 kloubového sklápěče vylepšen řadou funkcí včetně nové kabiny, nového samovyrovnávacího předního zavěšení a nového systému tandemového podvozku.
Kromě těchto změn nabízejí nové modely Stage V mnoho dalších funkcí. Jednou z nejnápadnějších změn je nové konstrukční provedení součástí předního rámu a kapoty na nákladních vozech. Vytvořené bylo týmem Doosan Design Team v souladu s nejnovějšími trendy na trhu.

Tyto kloubové sklápěče jsou standardně vybaveny systémem měření užitečného zatížení v reálném čase se světelnou indikací pro pracovníky obsluhující rypadla, která jim pomůže umisťovat na kloubové sklápěče optimální náklad.

Snadný a bezpečný přístup

Spolu s vizuálními změnami byla na nových kloubových sklápěčích učiněna řada funkčních změn, které zvyšují bezpečnost, pohodlí a usnadňují údržbu. Mazací systém byl také přemístěn tak, aby k němu byl snadný přístup z úrovně terénu. Převodové filtry byly navíc nainstalovány v blízkosti mazacího systému a tím umožní obsluze rychleji a bezpečněji provádět denní kontroly. Oba nové stroje jsou vybaveny dodatečnými vnějšími okrouhlými madly, aby se zabránilo nehodám a nebezpečným situacím. Elektronické a hydraulické systémy byly také vylepšeny, aby poskytovaly lepší výkon s rozšířenou funkčností a novou technologií.

Nejlepší výkon ve své třídě

Stejně jako všechny kloubové sklápěče Doosan mají nové modely kloubový závěs umístěný za otočným prstencem. To v kombinaci s volně kyvným zadním tandemovým podvozkem zajišťuje rovnoměrné rozložení hmotnosti na každé kolo a zaručuje trvalý kontakt a pohon 6 kol pro rovnoměrné rozložení výkonu a vynikající výkon zejména na obtížných terénech. Společným výsledkem toho je, že přední zlom, jedinečný tandemový podvozek a zkosený zadní rám poskytují „nejlepší vlastnosti ve své třídě" na hrubém a měkkém terénu.

Nejmodernější konstrukční provedení a vývojová řešení nových kloubových sklápěčů

DA30-7 a DA45-7 Stage V vyplynula z intenzivní analýzy trhu. Díky těmto pokročilým funkcím, nastavují nové modely jedinečné měřítko výkonu pro přenášení zátěže, palivovou účinnost, lepší ovladatelnost, vysoké pohodlí obsluhy a sníženými náklady na údržbu a servis.Všechny tyto funkce jsou k dispozici u nových modelů kloubových sklápěčů Doosan DA30-7 a DA45-7 Stage V.

Pro více informací o stavebních strojích Doosan navštivte www.doosanequipment.eu nebo kontaktujte distributora pro ČR, společnost GARNEA a.s. na www.garnea-stavebni.cz.

doosan

Text: Pavel Svoboda a V. Štěpánková, Foto: Archiv firmy

 

Back to top