Rýpadlo Kobelco SK 850 LC-10 z Baumy do kamenolomu Slapy uTábora

Společnost AUSTRO Baumaschinen, s.r.o., prodává v České republice stavební a těžební techniku značek TerexTrucks, ATLAS, KobelcoaHydraram. Na jaře předala společnost svému dlouholetému zákazníkovi, firmě COMETT PLUS, s.r.o. z Tábora dvojici nových strojů a topevný damperTerex TR70 a těžební rýpadlo Kobelco SK 850 LC-10, které mělo svojí premiéru na mnichovském veletrhu Bauma. Jako první prodané rýpadlo této řady v rámci Evropy zamířilo do Tábora přímo z Mnichova.

Stroje jsou dnes v plném provozu v kamenolomu Slapy u Tábora, který patří společnosti Českomoravský štěrk, a.s. Firma COMETT PLUS, s r.o.zde zajišťuje těžbu a přepravu kamene. V její flotile najdeme celou produktovou řadu TerexTrucks, určenou pro český trh. Nový model TR70 doplnilpevné dampry TR60, TR45 a kloubovéhodempra TA300. Pásové rýpadlo Kobelco SK 850 LC-10 nahradilo v těžbě stávající pásové rýpadlo.

01

KobelcoSK850 LC-10

Nové pásové rýpadlo o provozní hmotnosti 80,2 t zajišťuje nakládku damprů z rozvalu.Vybavené je čtyřkubíkovou lopatou RENOMAG z vysoce otěruvzdorného plechu HARDOX. Podle objemové hmotnosti materiálu se do jedné lopaty vejde 8 tun kameniva. Rýpadlo má jednodílný výložník 8250 mm a rameno 3600 mm v zesíleném provedení pro lomový provoz.

Moderní, elektronicky řízený motor s přímým vstřikováním má výkon 510 koní a je nízkoemisní. Množství vstřikovaného paliva je hlídáno čidly, které snímají aktuální zátěž stroje a díky tomu dochází k optimalizaci spotřeby PHM. Motor je také nízko otáčkový, což vede k lepší spotřebě a klíčové komponenty nejsou tak namáhány. Obsluha může volit mezi 3 provozními režimy. Rypadlo má také nejnovější systém chlazení.Rýpadlo má výbornou stabilitu, je nižší oproti předchozímu stroji a tiché.

02

Moderní kabina

Samozřejmostí je kabina ROPS/FOPS s automatickou klimatizací, se vzduchem odpruženou, vyhřívanou a nastavitelnou sedačkou obsluhy, tónovaná bezpečnostní skla, joystick,barevný multifunkční display v kabině, bezpečnostní zadní a boční kamera se zobrazením obrazu do kabiny stroje, ochranná mříž shora na kabině a na čelním skle ad.

Přídavná zařízení a garance

K rýpadlu byl dodán přídavný okruh pro hydraulické kladivo, rozvod na svahovací lžíci, rozvod na hydraulické nůžky a sada na jeřábování. Neschází ani systém satelitního sledování Komexs. Garatovaná délka záruční doby je 48 měsíců nebo 6000 motohodin podle toho, co nastane dříve.

Komplexní dodávky

Firma AUSTRO Baumaschinen dodánímdvojicenových strojů pevnéhodamperuTerex TR70 a těžebního rýpadlo Kobelco SK 850 LC-10 jen potvrdila, že je díky širokému záběru může dodat komplexní dodávky těžkých těžebních strojů, a to včetně těch nejnovějších dostupných modelů. Krátká dodací lhůta, flexibilita vůči zákazníkovi a komplexní servis včetně finančních služeb – to vše společnost nabízí.

04

Od 1. září 2019 jespolečnost AUSTRO Baumaschinen s.r.o. hlavním autorizovanýmdealerem strojů značky Kobelco pro Českou republiku. Do 31. prosince2019 nabízí pásová rýpadla Kobelco s nadstandardními bonusy.

austro-baumachinen

www.austrobaumaschinen.cz

Text: Jan Rybář a V.Štěpánková
Foto: Archiv firmy

 

Back to top