Komatsu představuje nové rýpadlo PC230NHD-11

Hydraulické rýpadlo Komatsu PC230NHD-11 vystupuje na evropský trh. Nový stroj využívá vedoucí pozici japonského výrobce stavebních strojů v oblasti technologií a inovací.

Novinka s výkonným motorem

Hydraulické rýpadlo Komatsu PC230NHD-11 se představuje s motorem více šetrným k životnímu prostředí splňující certifikaci EU Stage IV (motor je až o 15% úspornější), s většími válci výložníku, úzkým designem pro snadnou přepravu i s podvozkem pro náročný provoz. Efektivita a výkonnost stroje jsou maximalizovány a provozní náklady sníženy.

Motor byl postaven na spolehlivých základech, které byly poprvé použity v roce 1996 při uvedení prvního motoru Komatsu splňující certifikaci EU Stage I. Motory Komatsu splňující certifikaci EU Stage IV jsou výkonné, spolehlivé a efektivní.

Nový motor Komatsu EU Stage IV integruje SCR (Selective catalytic reduction = Výběrová katalytická redukce) s filtrem pevných částic (DPF = Diesel Particulate Filter) s cílem dále snížit emise NOx použitím přísady AdBlue®. Díky pokročilému systému elektronického řízení, který kontroluje rychlost proudícího vzduchu, vstřikování paliva, spalovací parametry a následné zpracování výfukových plynů, optimalizuje motor Komatsu svůj výkon a snižuje emise.

Další inovace

Rýpadlo PC230NHD-11 nabízí až o 28% vyšší zvedací výkon a navíc má ve srovnání s předchozími modely lepší stabilitu a výkon - 123 kW (165 HP) @ 2 000 otáčkách za minutu - a jeho provozní hmotnost je 23 520 kg.

Všechny hlavní komponenty na novém stroji PC230NHD-11, včetně motoru, hydraulických čerpadel a ventilů jsou exkluzivně navrženy a vyrobeny společností Komatsu.

Nové úzké rýpadlo Komatsu PC230NHD-11 s podvozkem pro náročný provoz toho ale zvládne mnohem více, než jen pouhé splnění emisních předpisů EU Stage IV. Stroj nabízí významný pokrok ve spotřebě paliva, poskytuje 3G komunikaci, zvyšuje komfort obsluhy a zahrnuje nové bezpečnostní prvky spolu s lepším výkonem při zvedání, stoupání do svahu a nakládání materiálu na nákladní auta a vysokou světlou výšku při zachování úzké šířky pro přepravu.

Speciální kabina

Kabina rýpadla PC230NHD-11 poskytuje příjemné a tiché pracovní prostředí, je namontována na viskózních tlumičích pro snížení hladiny vibrací a nese označení ROPS (Roll Over Protection Structure = Ochranná konstrukce při převrácení), což znamená, že je speciálně určená pro hydraulická rýpadla.

Řidič má k dispozici 7 "LCD barevný monitor s vysokým rozlišením, který je vybaven vylepšenými vlastnostmi a poskytuje informace o hladině kapaliny AdBlue®, Eco poradenství, provozních záznamech, historii spotřeby paliva a informací týkající se využití stroje.

Výhody a systémy

Stroj PC230NHD-11 nabízí snadnější přístup při údržbě, což pomáhá snižovat nákladné prostoje. Rozšířené diagnostické vlastnosti exkluzivního systému Komatsu EMMS (Equipment Management Monitoring System = Výbava Řízení Monitorovacího Systému) umožňuje řidiči a technikům lepší možnosti monitorování a odstraňování závad.

Toto nové hydraulické rýpadlo Komatsu PC230NHD-11 zákazníkům v České republice nabízí a dodává společnost KUHN-BOHEMIA, výhradní distributor stavebních strojů Komatsu na tuzemském trhu. (více na www.komatsu.cz)

komatsu

Text a foto: KUHN BOHEMIA a.s. a redakce LT

Nové sídlo centrály

01

kuhnbohemia

KUHN BOHEMIA a.s.
Čestlická 200
251 01 Čestlice
tel.: + 420 212 200 200
email.: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.komatsu.cz

 

Back to top