Nová centrála skupiny KUHN v Čestlicích u Prahy

Začátkem června proběhlo slavnostní otevření nového areálu, který je sídlem pražských poboček společností KUHN-BOHEMIA a.s. (výhradní prodejce stavebních strojů Komatsu v ČR) a KUHN-MT s.r.o. (výhradní distributor automobilových hydraulických jeřábů Palfinger na českém trhu). Areál vyrostl hned u exitu 8 dálnice D1 za necelých deset měsíců.

Nová centrála nabízí kompletní obchodní sortiment stavebních strojů Komatsu i jeřábů Palfinger a veškeré poprodejní služby včetně rozšířeného servisu, provádění závažnějších oprav strojů v moderních dílenských zázemích a nabídky náhradních dílů.

Slovo ředitele společnosti

"Po téměř 25 letech na trhu se společnost KUHN – BOHEMIA a.s. a hlavně její zákazníci dočkali důstojné vlastní centrály a pražské pobočky na velmi lukrativním a skvěle přístupném místě," uvedl ředitel společnosti KUHN – BOHEMIA a.s. Daniel Sys.

Hlavní dodavatel

Stavební práce na nové centrále zahájila společnost Porr a.s., která byla hlavním dodavatelem stavby, v polovině ledna loňského roku. Na konci prosince byla výstavba ukončena, o měsíc později si ji společnost KUHN – BOHEMIA a.s. převzala a během letošního února se kompletně přestěhovala ze svého dosavadního působiště v Praze 5 - Stodůlkách. Celková investice na vybudování areálu včetně částky za pořízení pozemku dosáhla 165 milionů korun.

Moderní areál

Vlastní budova má v půdorysu zhruba tvar písmene "U" a je na pozemku o rozloze více jak 16 tis. m2. Ve středovém objektu se třemi nadzemními a jedním podzemním podlaží se nachází administrativní zázemí. Z východní strany přiléhá hala oprav a servisu stavebních strojů, ze západní pak montážní a kompletační dílna manipulační techniky. Administrativní budova i obslužné haly jsou založeny na pilotech. Před výstavbou bylo zapotřebí zpevnit podloží vápennou stabilizací zeminy o rozloze 6 tis. m2. Nosný systém objektu tvoří železobetonový prefabrikovaný skelet. Nechybí ani plocha pro vystavení nabízených stavební strojů dobře viditelných z dálnice. Samozřejmostí je i parkoviště pro zákazníky a zaměstnance. Zajímavostí je, že na pozemku se nachází studna, kterou centrála používá jako zdroj vody.

Zahájení

Slavnostní otevření nové pobočky bylo velkolepé, do Čestlic přijelo plno zákazníků a hostů. Zástupci skupiny Kuhn, spol. Komatsu EI, spol. Palfinger a společnosti Kuhn Bohemia po úvodních projevech slavnostně přestřihli pásku. Daniel Sys, ředitel společnosti Kuhn Bohemia a.s. předal společnosti DUHA, z.ú. šek na 50 000 Kč na program integrace postižených osob Nescházel samozřejmě dort ve tvaru pobočky, bohatý doprovodný program a výborné pohoštění.

Nová centrála skupiny Kuhn, která vyrostla v Čestlicích, je vskutku reprezentativní a umístěna na velmi strategickém místě. Zákazníci zde najdou kompletní nabídku a servis strojů Komatsu a jeřábů Palfinger.

www.kuhnbohemia.cz
www.komatsu.cz
www.kuhn-mt.cz

Za pozvání děkuje

Vladimíra Štěpánková

Vydavatelka a šéfredaktorka časopisu LOMY A TĚŽBA

Email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Back to top