Komplexní řešení EM pneumatik od specialistů na průmyslové pneumatiky s nejdelší tradicí

Společnost ČEMAT trading, spol. s r.o. vznikla v roce 1994 a její hlavní činností je zastoupení světoznámých výrobců, produkujících komponenty k manipulační a stavební technice na českém a slovenském trhu. Ryze česká firma dodává produkty nejvyšší kvality včetně servisních služeb prováděných vlastními zaměstnanci. Tato strategie do současné doby přinesla partnerství s jedenácti výrobci z celého světa od Kanady, přes většinu zemí EU až po Srí Lanku. Mezi nejznámější značky patří Michelin, CAMSO (Solideal), Marangoni, Galaxy a další. Společnost operuje z pěti distribučních center, Praha, Bohumín, Lovosice v Čechách a Martin a Trnava na Slovensku. V současné době zaměstnává cca 70 lidí v obou zemích a mimo obchodní činnost se věnuje také provozu vlastního logistického areálu a outsourcingu skladových služeb.

Specializace firmy Čemat

Mezi stěžejní produkty firmy ČEMAT trading, spol. s r.o. patří bezesporu pneumatiky. Specializace pouze na průmyslové pneumatiky přináší širokou nabídku poskytovaných produktů a služeb včetně servisu a vysokou odbornost v poradenství. Rozsáhlé portfolio značek a typů dokáže pokrýt potřeby každé aplikace a nalézt řešení pro všechny stroje počínaje vysokozdvižným vozíkem, přes smykem řízené nakladače, traktorbagry, osmikolové bagry, traktory až po nakladače, grejdry, dempry či další speciální mechanizaci.

Vhodné řešení pro vybrané aplikace

Investice do pneumatik v případě těžké mechanizace patří k těm, které každý provozovatel pečlivě zvažuje. Každá aplikace a provoz má jiné nároky a zkušenosti provozovatelů jsou velice důležité při volbě pneumatik tak, aby to byla volba ekonomická a trvanlivá. Dlouhodobým cílem společnosti Čemat je přinášet komplexní nabídku produktů a služeb tak, aby každý provozovatel techniky nalezl vhodné řešení pro své potřeby.

Portfolio produktů a služeb v rámci dodávek EM pneumatik

V současné době ČEMAT nabízí asi nejkomplexnější portfolio produktů a služeb v oblasti dodávek EM pneumatik. Mezi klíčové body nabídky patří široký výběr značek od prémiového Michelinu, vyšší střední třídy Magna Tyres a CAMSO až po nízkonákladové MTP. Do této nabídky logicky zapadá protektorování prémiových pneumatik pod značkami Rodos a Schelkmann. Dodávky pneumatik doplňují důležité služby jako je mobilní servis, opravy pneumatik a také prodej a zápůjčka ojetých pneumatik a také výroba ráfků/disků. ČEMAT je schopen řešit i extrémní provozní požadavky v aplikacích, které jsou vysoce náročné na odolnost proti defektům. Ochrannými řetězy Rud Erlau a Las Zirh, dodávkami superelastických (plných) kol včetně disků a také plnění pneumatik polyuretanovou hmotou, která dodává vzduchovým pneumatikám vlastnost „nepoškoditelné pneumatiky".

Výhradní zastoupení světových značek a kvalitní servis

Již více než deset let zastupuje ČEMAT exkluzivně holandského výrobce OTR pneumatik značky MAGNA tyres a od roku 2014 také jednoho z nejznámějších výrobců pneu francouzský MICHELIN, který si sám zvolil ČEMAT jako strategického distributora pro CZ i SK a spolupráce je do dnešního dne velice úspěšná. V nabídce ČEMATu nechybí také levná značka MTP, vycházející naproti potřebám trhu s nízkou cenou a rozumnou kvalitou. ČEMAT se neomezuje pouze na zastupované značky, ale je schopen za konkurenční ceny nabídnout také pneumatiky značek Goodyear či Bridgestone nebo jiné dle požadavků zákazníka. Nosnou službou v oblasti EM pneumatik je také již téměř od začátku mobilní servis pneumatik přímo na místě provozu stroje specializovaným hydraulickým nářadím Schrader. Od roku 2016 provádí také opravy pneumatik termopresem EM1 značky TIP-TOP. Díky tomu je ČEMAT schopen provádět poškození bočnic pneumatik v rozsahu až několika desítek centimetrů a provádět opravy průrazů na téměř celém rozsahu průřezu pneumatiky teplou vulkanizací.

Protektorování pneumatik

Pro účely protektorování se ČEMAT spojil s německým výrobcem protektorů firmou Rösler Tyre. Důvody proč se ČEMAT spojil s Rösler Tyre jsou v zásadě tři, inovativní technologie a výroba přímo v Německu, široká škála dezénů a nejvyšší životnost, blízkost výrobního závodu a snadná logistika. Dalším podstatným důvodem je zaměření firmy Rösler Tyre, ta totiž vyrábí pouze protektory obřích pneumatik a je tak specialistou na tuto oblast. Protektory značky Rodos jsou vyráběny teplým protektorováním v menších rozměrech pro standartní aplikace. Pokročilá technologie tzv. studeného protektorování pod značkou Schelkmann patří lomovým pneumatikám pro náročné provozy ve třídě L4/L5 pro nakladače a E4 pro kloubové a pevné dempry.

Odborníci z Čematu Vám poradí

Nejširší nabídka zastupovaných značek od prémiové po budgetovou pneumatiku, komplexní služby od mobilního servisu, přes protektorování a opravy, po zapůjčení náhradních kol, výroba disků, plnění pneumatik až po poradenství a poprodejní servis, monitoring pneumatik – to vše od ryze české firmy s nejdelší tradicí na trhu.

Text a foto: Ing. Martin Křístek
Archiv firmy Čemat

 

Back to top