PORTAFILL

Píše se rok 2017 a jedna z hlavních pracovních jistot je v oboru stavebnictví. Lidé budou stále stavět, ale také stále demolovat. Ke každé stavbě jsou vždy nutné složky kameniva, zeminy, nebo dnes používaného recyklátu. Jenže tyto složky, které lze využít, vycházejí z nějakého prvotního stavu materiálu. My Vám nabídneme mechanizaci, která Vám prvotní materiál zpracuje na Vámi požadovaný produkt a to ještě za hubičku...

Často poslouchám od svých zákazníků: „Chceme něco malého...samozřejmě ne moc malého, to nemá význam, ale žádné 50-ti tunové monstrum". A přesně na tyto požadavky reaguje výrobce mobilních zařízení PORTAFILL se sídlem v Severním Irsku. Ani velký, ale ani malý s vynikajícími provozními parametry...prostě akorát! Tento výrobce není na evropském trhu rozhodně nováčkem a má ve své branži opravdu hodně co nabídnout. Hlavními výhodami strojů PORTAFILL jsou kvalita, jednoduchost, kompaktní rozměry, extrémně nízké provozní náklady a navíc i mimořádně atraktivní pořizovací cena. Všechny stroje jsou navrženy tak, aby se jejich hmotnost pohybovala do 25 tun s možností převozu dokonce i v klasickém kontejneru! Přepravní rozměry jsou k těmto podmínkám přizpůsobeny.

Ale raději se pojďme podívat samotným strojům na zoubek. Začněme tím nejjednodušším a to vibračními třídiči. Výrobců třídičů je dnes na trhu opravdu hodně a vypadá to, že jsou si všechny stroje podobné, ale chyba lávky! Koncepce stejná být může, jenomže jenom PORTAFILL je schopen Vám nabídnout něco extra.

hrubotridicPortafill5000CT

Například mobilní vibrační dvousítný hrubotřídič Portafill 5000 CT s třídící plochou 3,2 x 1,2 m, který Vás doslova ohromí svou nízkou hmotností 14 tun na jedné straně současně vysokým výkonem při zanedbatelných provozních nákladech. V čem je tento třídič odlišný? Například v možnosti jednoduchého nastavení hlavního vynášecího pásu nadsítného tak, že dokáže vynášet jak nadsítný tak i mezisítný materiál. Zajisté znáte ty chvíle, kdy potřebujete třídit zeminu, ale ty hroudy jsou tak kompaktní, že Vám většina materiálu vypadává jako pro Vás nezajímavé nadsítné...Není problém! Stačí na přesypovou hranu mezi násypkou a třídičem ustavit rozdružovač hrud (shredder) a výtěžnost se neskutečným způsobem zvýší. 

Shredder5000CT

A takových vychytávek, které nenajdete u žádné konkurence Vám PORTAFILL umí nabídnout mnohem více.

A co když se jedná o nějaké to jemnější tříděníčko? V tomto případě pro Vás máme mobilní vibrační dvousítný (třísítný) třídič Portafill 6000 XT (viz. titulní fotografie). Jedná se o kompaktní třídič s třídícími plochami o velikosti 4,9 x 1,2 m. Pořídíte si tento třídič s tím, že jsou pro Vás zajímavé pouze tři výstupní frakce a najednou zjistíte, že by se Vám hodila třetí třídicí plocha? Opět není problém. Pouze si pořídíte dodatečný rám, síta a vynášecí dopravník, nebo si tuto specifikaci zvolíte již v počátku. Tento třídič má i svého menšího dvousítného bratříčka Portafill 3000 ST s hmotností pouhých 11,5 tun a velikosti třídicích ploch 2,9 x 1,2 m.

Drtit s PORTAFILLEM samozřejmě můžete také. Ve své škále drtičů najde uspokojení jistě nejeden budoucí majitel.

celistPortafill9000

Začněme primárním drcením a to tedy s mobilním čelisťovým drtičem Portafill 9000 JC. Tento čelisťák o velikosti komory 850 x 500 mm a hydrostatickým pohonem je výborným pomocníkem při zpracování recyklátu. S kamenivem tento drtič ale rozhodně problém v žádném případě nemá. Zmíněný hydrostatický pohon a možnost reversního pohybu Vám ušetří spoustu nepříjemností při zablokování materiálu v komoře anebo při drcení asfaltových sutí. Jako třešničku na dortu si dovolím zmínit možnost osazení drtiče zavěšeným třídičem a vratkou. Velmi šikovné...odhlinění a deflector pro ohýbání armatur je samozřejmostí.

Pokud se mezi Vámi najde někdo, komu čelisťový drtič nestačí a požaduje jemnější výstup, tak toho jistě potěší mobilní odrazový drtič Portafill 7000 IC. Tento drtič s velikostí rotoru 800 x 750 mm, přímým pohonem a spotřebou 12 – 14 litrů zajišťuje optimální výkon při zajímavých provozních nákladech. Varianta 7000IC-R disponuje zavěšeným jednosítným třídičem 3,2 x 1,2 m a vratkou, která může sloužit i jako haldovací pás. Teď Vám prozradím, že, PORTAFILL je vlastně taková skládačka, jelikož systém zavěšeného třídiče a vratky je totožný jak pro odrazový, tak i pro čelisťový drtič.

Výše popsané stroje jsou samozřejmě pouze skromným průřezem programu společnosti PORTAFILL. Dále jsou v nabídce odhliňovač, bubnový třídič, dehydrátor, haldovací pásy, atd...prostě můžete mít u Vás na dvoře šikovnou oranžovou rodinku, která Vás rozhodně nezklame.

V případě bližších informací navštivte naši internetovou stránku www.portafill.cz, nebo nás kontaktujte.

Autor textu
Ing. Jakub Czinner
FINLAY CZ spol. s.r.o.
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
00420 604 257 475

Fotografie – archiv firmy

 

Back to top