CARACAL MACHINES s. r. o. - půjčovna a prodej strojů SANY

Společnost CARACAL MACHINES s. r. o. se zabývá mezinárodním obchodem s novou a použitou těžkou technikou, provozuje půjčovnu stavebních strojů, dodává náhradní díly a jiné přidružené služby. Od roku 2016 se stará o dodávku ucelené řady pásových rypadel SANY od 1,8 do 50 tun do České a Slovenské republiky. Koncem letošního roku sortiment doplní kolová rypadla a nakladače SANY. V roce 2017 se jí podařilo na trh umístit 6 strojů.

SANY mezi TOP 10

Výrobní společnost SANY Heavy Industry Co.,Ltd. patří k největším výrobcům stavební techniky v Číně a řadí se mezi TOP 10 výrobců stavebních strojů na světě. V roce 2008 vznikla centrála SANY v německém Bedburgu, která je výrobním a servisním závodem a zároveň slouží jako sklad náhradních dílů pro Evropu a Afriku. Společnost SANY dnes nabízí celosvětově 10 produktových řad, více než 300 různých modelů strojů včetně techniky Putzmeister.

Pásové rypadlo SANY SY335C ve firmě DTS Vrbenský a.s.

Jak se pracuje s pásovým rypadlem SANY SY 335C o hmotnosti 35t jsme se zeptali Františka Kašpara, vedoucího úseku mechanizace ve firmě DTS Vrbenský a.s.

„V naší společnosti používáme zemní stroje Komatsu a CAT, dozery, pásová a kolová rypadla, dempry, čelní nakladače a další speciální techniku. V rámci obnovy strojního parku nás zaujala výhodná nabídka na koupi pásového rypadla SANY. Měli jsme možnost testovat pásové rypadlo přímo u prodejce v Německu. Náš velmi zkušený strojník porovnával jak technické parametry, ovladatelnost, rypnou sílu, ovládací prvky, tak i praktické stránky stroje s konkurenčními pásovými rypadly. Ujistil nás, že SANY SY 335 C je naprosto konkurenceschopný stroj bez výhrad," vysvětlil nám František Kašpar.

S jakým materiálem stroj pracuje?

„Stroj pracuje převážně na zakázkách v povrchovém uhelném lomu v součinnosti s kloubovými dempry. Nakládá jak rostlý jílovitý materiál, tak zeminu z deponií."

Jaký má stroj výkon, spotřebu paliva a oleje?

„Stroj má dostatečný výkon a naprosto vyhovuje a splňuje naše požadavky z pohledu spolehlivosti a nakládacích kapacit. Spotřeba paliva se pohybuje od 20 do 22,5 lt/mth při plném výkonu stroje, denně natočíme 9-10 mth. Dnes je na SANY SY 335 C, které vlastníme od 13.2. 2017 natočeno 1286 mth. Olej měníme v předepsaných intervalech, tzn. každých 500 mth."

Proč jste vybrali právě značku SANY? Domníváte se, že má značka šanci uspět na našem trhu?

„Značka Sany nás zaujala především výhodnou nabídkou (cena, termín dodání, a zajímavé záruční podmínky). Ačkoliv se jedná o čínský výrobek máme v tuto značku plnou důvěru a věříme, že má šanci uspět na našem trhu."

Jaké jsou hlavní výhody strojů SANY jsme se zeptali jednatelky firmy Evy Kalcovské

„ Stroje mají prodlouženou záruku až 5 let nebo 10 000 mth. To je známka toho, že si výrobce dle svého motta "Kvalita mění svět" za komponenty a zpracováním svých strojů stojí. Hlavní komponenty rypadel i ostatních stavebních strojů jsou dodávány od renomovaných světových výrobců Yanmar, Isuzu, Cummins, Rexroth-Bosch, Casappa. Většinu nových i použitých strojů máme skladem a dokážeme tak pokrýt i rychlou poptávku po novém nebo předváděcím stroji. Podstatná je jejich pořizovací cena, která je až o 45% nižší než mnozí konkurenti a kvalitní a rychle dostupný servis," vysvětluje Eva Kalcovská a dodává,
„ Spolehlivost a flexibilita jsou dvě hesla, kterými se řídíme."

Foto: Eva Kalcovská, archiv firmy

Caracal Machines s.r.o.
Pod Dálnicí
267 01 Králův Dvůr
+420 725 617 565 - Eva Kalcovská
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.caracal-machines.cz

Vladimíra Štěpánková

Vydavatelka a šéfredaktorka časopisu LOMY A TĚŽBA

Email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Back to top