Společnost TERRAMET přestavuje KOLOVÝ NAKLADAČ JCB 457

Tento zcela nový model je největším kolovým nakladačem JCB nabízející impozantní styl, výkon, rychlost, sílu, účinnost a především kvalitu.

Nakladač je vybaven motorem MTU s obsahem 7,7 l dosahuje maximální výkon 193 kW s maximálním točivým momentem 1150 Nm při nízkých otáčkách. Motor splňuje emisní legislativu Stupeň IV pouze pomocí recirkulace výfukových plynů (EGR), selektivní katalytické redukce (SCR) a dieselového oxidačního katalyzátoru (DOC). Toto řešení bez filtru pevných částic DPF výrazně snižuje nároky na servis, provozní náklady a spotřebu nafty. Plně automatická převodovka s řazením pod zatížením nastavuje otáčky motoru dle podmínek provozu a optimalizuje spotřebu paliva. Rychlé pracovní cykly jsou dosahovány díky výkonné hydraulice typu Loadsensig, velkému kroutícímu momentu motoru v nízkých otáčkách a 5ti stupňové převodovce se zámkem měniče.

Kinematika nakladače

Provedení ramen nakladače je navrženo tak, aby vždy dokonale vyhovělo jeho použití. ZX kinematika nakladače poskytuje dostatek síly a produktivity i při těžení tuhých materiálů nebo při objemové těžbě. Tato konstrukce má redukované množství servisních míst. HT (High torque) kinematika nakladače se čtyřmi hydraulickými válci transformuje stroj na výkonný nosič mnoha typů příslušenství. Výhodou tohoto uspořádání je stejná míra vylamovací síly v celém rozsahu zdvihu ramen a výborný je ničím nerušený výhled na ramena nakladače. HT využívá též paralelní zdvih a toto provedení je ideální pro připojení širokého sortimentu příslušenství. Možnost výběru délky ramen nakladače umožňuje přizpůsobit stroj požadované výšce nakládání; ZX i HT modely nabízejí výběr standardních ramen nebo ramen s prodlouženým dosahem.

Velké vylamovací síly spolu s dostatečnou trakcí a poměr výkonu k hmotnosti Vám umožní těžbu materiálů bez námahy! Možnost rychlého podřazení zvyšuje trakci během těžebního pracovního cyklu.

Proporcionální přenos kroutícího momentu a náprav s diferenciálem s omezeným prokluzem zachovávají trakci i v těžkých terénních podmínkách. Pístové čerpadlo s proměnným dodávaným množstvím odebírá výkon pouze při zatížení a směřuje ho tam, kde je požadován a zajišťuje efektivní nakládání.

01

Snadná údržba a servis

U nového modelu JCB 457 je snadné otevřít kryt motoru díky velké kapotě s řízeným otvíráním. Přístup k nádržím paliva a AdBlue je ze země v zadní části stroje.

Mokré diskové brzdy v olejové lázni jsou prakticky bezúdržbové, zkracují prostoje a maximalizující využitelnost stroje. Pro snadný přístup byla hlavní pojistková deska umístěna hned vedle dveří. Deskový chladič s velkými mezerami voštin umožňuje bezkonkurenčně rychlé, snadné a bezpečné čištění. K snadné údržbě velmi přispívá automatické centrální mazání.

Vysoce kvalitní komponenty (motor MTU, převodovky a nápravy ZF, čerpadla Rexroth a rozvaděče Parker) jsou velmi spolehlivé a mají dlouhodobou živostnost.

Veškerá denní údržba může být provedena rychle a bezpečně z úrovně terénu. To výrazně usnadňuje práci a zvyšuje bezpečnost obsluhy.

Bezpečnost na prvním místě

Bezpečný vstup a výstup po zešikmených schůdcích s protiskluzovým povrchem a zábradlím umožňuje trvalý tříbodový kontakt. Zástěrky předních blatníků byly navrženy tak, aby minimalizovaly rozstřik nečistot od předních pneumatik.

Zpětná kamera s barevným displejem v kabině zobrazuje ničím nerušený výhled vzad. Vynikající výhled za zhoršených světelných podmínek je zaručena volitelným JCB LED osvětlením. Pro práci v lomu je možné kolový nakladač vybavit další volitelnou výbavou, jako jsou reverzní modrá blikající světla, maják se zeleným světlem signalizující přítomnost obsluhy, systém zadní detekce objektů a vysoce viditelné červenobílé šrafování zadní části stroje.

Komfort při práci

Nová prostorná kabina JCB CommandPlus nabízí vynikající výhled do všech stran díky velkým proskleným plochám, úzkým sloupkům kabiny a svažující se kapotě. Bočním oknem je skvělý výhled do prostoru kloubového spoje. Zvukově izolovaná a odpružená kabina zaručuje nízkou úroveň hluku 68dB(A) a vibrací. Pro zachování čistého prostředí obsluhy během celé pracovní doby je v kabině vytvářen mírný přetlak, který eliminuje vnikání prachu a výparů. Systém hladké jízdy (SRS) tlumí rázy ramen a umožňuje komfortní jízdu.

Elektronický monitorovací systém zobrazuje na panelu hlavní provozní údaje a průběžně o nich informuje obsluhu. Kolový nakladač 457 ZX/HT může být dodán se super deluxe sedačkou s kombinovaným koženým potahem a plně nastavitelnou funkcí vyhřívání/chlazení a dále s elektricky nastavitelnou bederní opěrkou a nastavitelným odpružením. Nový kolový nakladač JCB 457 - investice, která se vyplatí a učiní vaše podnikání snazším!

HYDRAULICKÉ PÁSOVÉ RÝPADLO JCB JS300LC

JCB má téměř 50tiletou zkušenost s výrobou pásových rýpadel. Při navrhování rýpadel společnost klade důraz na přesné ovládání, vysokou produktivitu, bezpečnost a odolnost – chce zkrátka vyhovět potřebám strojníka a zákazníka.

02

Maximální produktivita

Model JS300 je vybaven 6-ti válcovým motorem MTU o výkonu 180kW, který splňuje všechny požadavky emisní normy Stupeň IV, aniž by bylo nutné použít filtr pevných částic DPF. Díky tomu má motor nízkou spotřebu při vysokém výkonu a zároveň nízkých nákladech na provoz a údržbu. Rýpadlo se také může pochlubit nejlepšími komponenty ve svém oboru, jako je podvozek Berco, čerpadla Kawasaki či rozvaděče Kayaba. Rypná síla lopaty 253kN a 140kN násady jsou základními prvky vysoké produktivity rýpadla v nejtěžších aplikacích.

Síla a pevnost

Robustní plně svařená konstrukce tzv. "X" rámu s ochranným krytem mechanismu otoče a pojezdových motorů, zkosenými bočními rámy kladek, s otvory pro vypadávání nečistot z horních kladek udává 100% pevnost stroje s dlouhodobou trvanlivostí v těch nejnáročnějších podmínkách. Zesílené rameno a výložník jsou vyrobeny z vysokopevnostní oceli s vnitřními přepážkami, což prodlužuje životnost celého stroje. Pokročilé výrobní a montážní procesy produkují vysoce přesné a kvalitní montážní celky. Síla a odolnost jsou naprosto standardní vlastností pásového rýpadla JS300LC.

Komfortní pracovní prostředí

Hydraulické pásové rýpadlo JS300LC vyniká výborným výhledem z kabiny. Přední sklo dělené v poměru 70:30 umožňuje snadný výhled ze stroje do pracovního prostoru. Velké střešní okno umožňuje optimální viditelnost pro práce ve výšce. Kompaktní motor MTU je umístěn pod nízkou kapotáží, díky které získáte bezproblémový výhled dozadu. Sedmipalcový barevný multifunkční displej v zorném poli strojníka je snadno čitelný za všech světelných podmínek. Kabina a ovládací prvky u rýpadla jsou nezávislé nastavitelná tak, aby bylo snadné najít perfektní pracovní polohu.

03

Bezpečnost jako standard

Bezpečnost při práci je pro společnost JCB velmi zásadní. Kapota stroje se otevírá směrem k zádi pro snadný a bezpečný přístup k motoru. Kabina je k dispozici s integrovanou konstrukcí Rollover Protection Structure (ROPS), který chrání posádku při převrácení stroje. Díky jedinečnému systému 2GO je toto rýpadlo ještě bezpečnější. Dvojité jištění tak znemožňuje nechtěný pohyb ramen stroje.

DEMO program TERRAMET

Kromě pásového rýpadla JCB JS300LC s 2m³ lopatou a kolového nakladače JCB 457ZX s 3,3m³ lopatou nabízí společnost TERRAMET k Demo zapůjčení také kolové nakladače 417HT (lopata 1,6m³, vidle na kulatinu, vysokovýklopná lopata 3m³, 437HT lopata 2,6m³ nebo loňskou novinku HYDRADIG HD100W v provedení s rotační a naklápěcí hlavou.

K vyhodnocení vlastností a dosažených výkonů stroje využíváme programu JCB LiveLink, který monitoruje veškeré provozní údaje, spotřebu a zatížení stroje, včetně polohy stroje. Pro optimální průběh Demo testu je pro Vás připraven výrobcem vyškolený technik k zaškolení posádky, rozboru a vyhodnocení Demo testu. Na závěr bude vypracován Demo report a zpráva JCB LiveLink v českém jazyce.

jcb

terra

Pro zájem o Demo test či informace ke strojům JCB kontaktujte obchodní zástupce nebo produktového specialistu Pavla Černého tel: 724216489

www.terra-world.com/cz/kontakty/

 

Back to top