Schwarzmüller zaručuje stabilitu

V segmentu sklápěcích vozů se rakouská společnost Schwarzmüller řadí k předním výrobcům v Evropě. Schwarzmüller spojuje robustnost s podstatou svého podnikání: lehká konstrukce a jedinečná rozmanitost výrobku.

Zkušenosti desítek let a vyzrálé know-how dokázaly u vozidel této značky vyvinout schopnost, která je obzvlášť ceněna: při sklápění zůstává vůz stabilně stát. Inteligentní konstrukce rámu se postará o to, aby sklápěcí vozy značky Schwarzmüller zůstaly nehybně stát, i když se těžiště vozu při sklápění posunuje výše. Použití oceli Naxtra a speciálních konstrukčních prvků zabraňuje kroucení rámu a celý vůz tím získává při procesu vyklápění nečekanou stabilitu. Tento typ rámu současně přispívá ke snížení vlastní hmotnosti vozu. Společnost Schwarzmüller je už desítky let průkopníkem pokrokových konstrukcí a vyvíjí v mnoha odvětvích ty nejlehčí vozy. Toto know-how bylo využito také pro sklápěcí vozy, například ve formě současného nejlehčího provedení tepelně izolovaného sklápěče, který je na trhu.

01

Robustní a přitom lehký v jednom!

I přes využití lehkých součástí neztrácejí sklápěcí vozy Schwarzmüller na robustnosti. Pro každý druh přepravovaného materiálu zaručuje rakouský výrobce výběr optimálního typu vozidla. Ocelové sklápěcí nástavby Schwarzmüller jsou vyráběny kompletně z materiálu Hardox, který se vyznačuje mimořádnou odolností proti opotřebení. Při stavbě lehkých vozů je v maximální možné míře snížena hmotnost využitím komponentů z hliníku. Podle užití a cílové hmotnosti vozu může zákazník volit mezi hliníkovým nebo ocelovým podvozkem a také mezi nástavbou z hliníku nebo z oceli – a toto je výhoda produktu, kterou se výrobky firmy Schwarzmüller jednoznačně odlišují. Vybavení inteligentními technologiemi je dodáváno přímo od výrobce. Příkladem jsou výsypky, které přepravované zboží přesně umístí do sila, speciální dávkovací zařízení, která mohou kontrolovaně dávkovat sypký materiál, řízené nápravy přívěsu pro lepší manévrovatelnost v obzvlášť těsných prostorách nebo lze vozidlo vybavit konstrukcí s plachtovým zakrytím, které lze elektronicky obsluhovat prostřednictvím dálkového ovládání z kabiny řidiče, atd.

Nejlepší řešení pro každého klienta

Sklápěcí vozy firmy Schwarzmüller jsou využívány jak při vnitrostátní, tak při dálkové mezinárodní přepravě, v každé stavební oblasti, v zemědělském i odpadovém hospodářství. Proto zde existuje mnoho produktových variant: nástavby na podvozky nákladních vozů včetně systémů výměnných nástaveb, přívěsy s točnicí, přívěsy s centrálním uložením náprav a návěsy. Flexibilita vozu Schwarzmüller se projevuje zejména u výměnných nástaveb: kupříkladu tak mohou být na jednom nákladním voze použity dvě i více variant nástaveb, které mohou být rychle a jednoduše vyměněny. Ať už třístranný sklápěč, nebo domíchávač betonu, všechny mohou být instalovány na jednom podvozku. Třístranný sklápěcí vůz se vyznačuje vysokou flexibilitou při procesu sklápění – neocenitelná výhoda v situacích, ve kterých sklápění dozadu není možné. Oblíbeným vybavením sklápěcích nástaveb je systém Bordmatic. Tento systém umožnuje hydraulické otevření a uzavření bočních stěn, což řidiči enormně zvyšuje komfort ovládání a jeho bezpečnost. Standardní přívěsy i přívěsy s centrálním uložením náprav jsou běžné v každé firmě. Ať už s nízkými bočnicemi pro usnadnění vyložení, nebo s vysokými stěnami pro přepravu objemného nákladu – Schwarzmüller může nabídnout mnoho dodatečných zařízení. Na příkladu standardního tandemového sklápěcího vozu dokládá Schwarzmüller svou inteligentní technologii. Tažná oj je konstruovaná tak, že nákladní vůz může vyklopit materiál, aniž by se musel přívěs odpojit.

02

Dalším detailem, který podtrhuje flexibilitu produktu Schwarzmüller, je skutečnost, že sklápěcí nástavby jsou vyráběny v šířce, která dovoluje bezproblémový transport výrobku na paletách. Také pro sedlové návěsy Schwarzmüller se jen stěží najdou omezení ve výrobě či vybavení. Od jednoosých sedlových vozů až po robustní nebo odlehčené standardní tříosé sklápěcí vozy (tridem) se zadním nebo třístranným sklápěcím zařízením. Možné je téměř cokoliv. Zákazník si může také vybírat z různých velikostí objemu ložného prostoru. Schwarzmüller může v této oblasti nabídnout takovou rozmanitost, kterou nelze překonat! Další významnou novinkou ve vývoji společnosti Schwarzmüller jsou tzv. termomuldy – vozidla s tepelně izolovanou korbou. Ty přesvědčí nejen nízkou hmotností, ale také vysokou kvalitou zpracování, která je zákazníky vnímána velice pozitivně.

3D konstrukce s nejvyšší přesností i kvalitou

I ty nejrozličnější požadavky zákazníků lze u firmy Schwarzmüller splnit prostřednictvím použité inteligentní konstrukce vozidel. Ta jsou konstruována výhradně v trojrozměrném konstrukčním systému, což znamená, že digitální konstrukční data lze automaticky a přímo přenášet do procesu výroby. Takové řešení garantuje absolutní přesnost výroby vozidel.

Top také v poprodejních službách

Jakožto mezinárodní organizace s výrobními závody ve třech zemích, s dvanácti provozovnami a velkým počtem partnerů nabízí tento prémiový výrobce zákazníkům nejvyšší úroveň servisu včetně poprodejních služeb. Tzv. TOP Servis pro řešení údržby vozidel, zavedený v roce 2014, nabízí jak běžnou údržbu, tak i výkony v nouzových situacích. To vše je šité na míru potřebám zákazníka a je momentálně dostupné v 19 zemích. Dalšími oblastmi nabízených služeb je silná a rozvinutá sít vozových parků určených k pronájmu a mezinárodní obchod s ojetými vozidly. Rozsáhlý zákaznický TOP Servis a úroveň služeb, poskytovaných společností Schwarzmüller, přispívají k prodloužení životnosti vozů této prémiové značky.

Schwarzmüller s.r.o.
CZ-267 53 Žebrák, Za Dálnicí 508
Mob. +420 720 979 146
Tel. +420 311 908 111
Fax +420 311 908 281
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.schwarzmueller.cz

Text: kolektiv firmy Schwarzmüller
Foto: archiv firmy

 

Back to top