Realizace firmy ORBIT-ELEKTRO

Firma ORBIT-ELEKTRO s.r.o. realizovala na přelomu roku 2014/2015 celou řadu zajímavých zakázek jak v kamenoprůmyslu, tak v dopravním stavitelství a průmyslu výroby stavebních hmot.

BHG CZ s.r.o

V druhé polovině roku 2014 byl uzavřen kontrakt se společností BHG CZ s.r.o. na výstavbu technologie výrobní linky modifikovaných asfaltů.

03

Realizaci předcházela náročná projektová příprava, umocněná jedinečností technologie v České republice. Kvalitní projektová příprava se zvládnutou logistikou dodávek materiálu a montážních prací byla nezbytným předpokladem pro úspěšnou realizaci všech prací ve stanoveném termínu. Technologická linka je poloautomatická, řízena osvědčeným PLC Schneider-Electric M340 a kompletně provedena v komponentech RITTAL, Schneider-Electric, NIVELCO a VEGA . Dávkování polymerních příměsí je řízeno systémem Schenck Proces a je zcela automatické v závislosti na požadovaných recepturách provozu. Zajímavostí je rotační drtič polymerů, k jehož řízení je použit frekvenční měnič 160kW Schneider-Electric.

CEMENT Hranice a.s

Začátkem tohoto roku firma ORBIT-ELEKTRO s.r.o. dokončila náročnou rekonstrukci hlavní rozvodny VN/NN ve společnosti CEMENT Hranice a.s., kde náročnost spočívala v omezené době odstávky během vánočních svátků a v zabezpečení logistiky dodávek materiálu. Zajímavostí je, použití elektronických modulů TRV Schneider-Electric pro řízení výkonových vypínačů MASTERPACT NW, kde toto řešení bylo použito jako jedna z prvních realizací v ČR. Pro společnost CEMENT Hranice jsme realizovali ve stejném období systém automatického hašení výměníku rotační pece.

Další realizace

V následujícím období nás čeká elektroinstalace a automatizace technologie mlýnice strusky a magnezitových lůžek ve spol. EVRAZ CZ, kde bude rovněž zbudována technologická linka s automatickým řízením. Technologie bude řízena mikrosystémem SIMATIC S7-1200 s komunikací s nadřazeným řídícím systémem provozovny.

Drony

Novou činností naší firmy v tomto roce je poskytování služeb fotoletů s použitím dronů.

01

O tuto činnost je v posledním období značný zájem, zejména pro nízké náklady v porovnání s běžnými fotolety prováděnými standardními letouny s fotovýbavou.

02

Svým zákazníkům nabízíme jak provedení činností s drony „na klíč", tak dodávku dronů dle výbavy na přání, dále výcvik pilotů zákazníka se zajištěním všech potřebných administrativních úkonů.

Máme za sebou náročnou sezónu, která nás prověřila jak po technické, tak po organizační stránce. Ve firmě jsme proto spustili systém vzdělávání a zvyšování kvalifikace jak technických, tak v logistických a komunikačních dovednostech. Podařilo se nám tak přilákat nové zaměstnance, kterým tímto přeji, aby je práce v tomto zajímavém oboru bavila a naplnila jejich očekávání.

orbit-new

 

Vítězslav Školoudík, majitel firmy
Orbit-Elektro s.r.o., K Moštěnici 265/8a
750 02 Přerov I-Město
Tel./fax: +420581220280
Mobil: +420 603201867
e-mail:
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.orbit-elektro.cz

 

Back to top