ORBIT ELEKTRO

Firma Orbit-Elektro s.r.o. zaměřená na automatizaci a elektroinstalace úpravárenských linek realizovala v posledním čtvrtletí roku 2011 dodávku kompletní elektroinstalace a řízení nové linky na zpracování drceného kameniva spol.KAMENOLOMY ČR linka Deštná u Jindřichova Hradce.

Elektromontáže – Měření a regulace –Automatizace – Projekty - Revize

 

Ptáme se ing. Vítězslava Školoudíka, jednatele firmy Orbit Elektro

 

Jak probíhala vlastní realizace v kamenolomu Deštná ?

Pro tuto realizaci bylo zvoleno nové technické řešení kabelových rozvodů a z toho plynoucí nové možnosti řešení automatizace a řízení technologie. Tento způsob umožnil významné snížení rozsahu ovládacích kabeláží, potřebných kabelových tras, a s tím i možnost úspory nákladů na materiál a vlastní montáže. Systém je založen na aplikaci jednotek vzdálených vstupů a výstupů, co nejblíže místa montáže akčních členů (senzorů, snímačů) a jejich propojení datovým kabelem s centrální jednotkou. Toto řešení významně snižuje budoucí náklady na opravy a údržbu elektrotechnologie provozovny a je výhodné zejména v provozovnách a organizacích, které využívají pro opravy a údržbu dodavatelské firmy. Návrh optimálního řešení elektroinstalace a automatizace budoucí provozovny začíná už v přípravné fázi spoluprací s investorem a dodavateli strojních zařízení na vlastním projektu a jeho komplexním řešení. Jen tak je možné ve výsledku zrealizovat maximálně funkční a spolehlivý celek, který splní představy investora a zajistí mu dlouhodobý provoz zařízení bez závad a případných odstávek. Výsledkem je vysoká přidaná hodnota díla, kdy investor platí za technologie a konkrétní výrobky a minimalizují se náklady montážní firmy. Díky této filozofii může firma Orbit-Elektro s.r.o. realizovat i poměrně velké technologické celky s minimálními fixními náklady na vlastní provoz.

Kde se vám daří rozšiřovat svoji působnost?

Do roku 2012 jsme vstoupili v plném pracovním tempu, kdy těžištěm naší práce v zimních měsících jsou opravy zařízení technologických linek, mobilních drtíren, míchacích center a dalších úpravárenských zařízení. Naše „portfolio" zákazníků se rozrostlo o významnou společnost CEMENT HRANICE a.s., kde realizujeme postupnou obměnu technologických rozvaděčů nízkého napětí a řízení technologie cementárny. Další realizace na začátku tohoto roku je kompletní dodávka přípojky VN vč.trafostanice pro nově budovanou betonárnu v Opavě-Kylešovicích, dodávka elektroovladače a řízení pro nově dodaný sekundární stupeň v kamenolomu EUROVIA Děpoltovice, dodávka nového elektroovladače primárního stupně drcení v kamenolomu KČR s.r.o. Bílčice a jiné menší dodávky. Firma se dále účastní náročných výběrových řízení na dodávky doma i v zahraničí, z nichž nás v nejbližší době čeká dodávka elektrozařízení technologie drcení ve městě Chusť na Ukrajině. Významnou součástí činnosti firmy jsou modernizace a kompletní výměny řídících systémů v kamenolomech a úpravnách, kde modernizací dochází k zjednodušení řídících systémů – zejména jejich správy a údržby.

Jaké další služby můžete zákazníkům nabídnout?

V oblasti báňské správy disponuje firma pracovníky, kteří mohou pro investory a majitele úpravárenských linek vykonávat požadavky báňské legislativy a další související služby. I přes vysokou efektivitu a kvalifikaci zaměstnanců bylo pro zvládnutí množství zakázek zapotřebí rozšíření kolektivu pracovníků firmy.

Myslím si, že i v dnešní složité situaci může efektivní firma, využívající nejmodernější techniku a poznatky z oboru obstát. Důležitá je slušnost a maximální respekt k zákazníkovi-investorovi.

Za rozhovor ing.Vítězslavu Školoudíkovi děkuje Vladimíra Štěpánková

 

orbit-elektro

 

ORBIT ELEKTRO s.r.o.
K Moštěnici 265/8a
Přerov I – Město, 750 02
Tel.: +420603146529
Fax: +420581220280
Mobil: +420 603 201 867
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.orbit-elektro.cz

Fotogalerie

Další články z této kategorie


ACHENBACH: elektrobubny Van der Graaf »

 

Back to top