Oblíbená Marokánka - 19. ročník a stále v kurzu

Jezdit každý rok na Marokánku se už stalo pro mnohé neodmyslitelnou tradicí. I naše redakce sem již jezdí velmi ráda téměř 20 let. Každoroční pořadatelé firma KUHN-BOHEMIA, a.s., a Fa RENE a.s. v prostorách pískovny Marokánka, patřící Městským lesům Hradec Králové, připravují pro zákazníky vždy zajímavou přehlídku strojů a techniky stavebních strojů Komatsu, vozů Mercedes Benz a vozů Fuso Canter.

Přehlídka strojů Komatsu

Pásové rýpadlo Komatsu PC240LC-8SLF bylo vstupní bránou na předváděcí plochu. Uprostřed se pyšnilo a přitahovalo velkou pozornost hybridní pásové rýpadlo Komatsu HB215LC-2, které mělo v loňském roce premiéru na revitalizaci rybníku rybáře Jakuba Vágnera. Kombinací diselového a elektrického (otáčení nástavby) pohonu dochází k až 30% úspoře pohonných hmot oproti klasickým rýpadlům a k výraznému snížení vnější hlučnosti. TENTO stroj stojí opravdu za vyzkoušení a nasazení do práce. Je radost s ním pracovat, hlásí strojníci.

V prostoru pískovny si zákazníci se zájmem zkoušeli inteligentní pásové rýpadlo PC210LCi-10, pásový dozer D61Exi-23 s inteligentním systémem řízení, které jsou již z výrobního závodu vybaveny nivelačním systémem Topcon. Zvýšení produktivity, kvality, zjednodušení práce a výrazná úspora provozních nákladů – to jsou hlavní výhody těchto nových systémů řízení stavebních strojů a jejichž využití v praxi bude stále narůstat.

Dále se návštěvníci mohli seznámit s kolovým kompaktním rýpadlem PW98MR-10, pasovým kompaktním rýpadlem PC88MR-10, kolovým rýpadlem PW148-10, kategorie 15t se zkrácenou zádí a malým, pohyblivým a výkonným kolovým nakladače WA 80-6, který se velmi osvědčil jako MALÝ - VELKÝ pomocník, při instalaci mnoha exponátů ostatních vystavujících firem. Na kolovém rýpadle PW160-8 byla nasazena třídící lopata Cruscher fy, Hartl v zastoupení firmy Noka AC s.r.o. Předvedeno bylo rýpadlo-nakladač WB93R-5 s hydraulickým kladivem Furukawa, kompaktní minirýpadla PC26MR-3, PC35MR-3, PC55MR-3. Většina strojů byla osazena lžícemi firmy Triga-MF s upínáním Lehnhoff. Své místo zde měla partnerská firma Topcon, výrobce optických a elektronických systému pro stavebnictví, který je v nabídce společnosti KUHN-BOHEMIA, a.s. Tento systém je vhodný pro mnoho typů stavebních strojů.

Další vystavovatelé

Firma Fa RENE předváděla nové modely nákladních, užitkových a osobních vozů Mercedes Benz a vozy Mitsubishi Fuso Canter. Manipulační techniku Palfinger a Palift představila firma KUHN MT s.r.o. Příslušenství a doplňky ke stavebním strojům nabízely firmy Pewag Czech s.r.o., Tamtron s.r.o., Kovaz s.r.o., Pneu-Truneček s.r.o., Webasto s.r.o., Berner spol. s r.o. Zemědělskou a komunální techniku vystavovala firma Agromettal a firma malou stavební techniku nabízela firma VMP. Firma CZ SCREEN s.r.o. předváděla minitřídiče a společně s malými nakladači Avant od firmy Avistech s.r.o. Službu také nabízely známé leasingová společnosti SGE Equipment Finace a Mercedes-Benz Financial.

Volný program

Zákazníci si mohli dle libosti vyzkoušet všechny představené stroje Komatsu a nákladní vozy Mercedes Benz v terénu pískovny. Někteří návštěvníci si rovněž vyzkoušeli jízdu na pracovních čtyřkolkách SUZUKI a YAMAHA. Během celého dne stejně jako v minulých ročnících předvedl mistr republiky Martin Křoustek své trialové motoshow

Báječná atmosféra

Zástupci firmy KUHN-BOHEMIA se všem zákazníkům plně a ochotně věnovali. Společně s nimi testovali stroje a vysvětlovali chod a použití každého stroje. Zdůrazňovali jak důležitý je pravidelný kvalitní servis a kontrola stroje.

Generální ředitel Ing. Daniel Sys společně s jedním z majitelů firmy KUHN Mgr. Andreasem Kuhnem se zájmem sledovali dění na Marokánce.

Za perfektní průběh celé akce má největší podíl hlavní organizátor Ing. Jiří Bosák, který umí zákazníky přilákat. Díky báječné atmosféře se na Marokánku zákazníci každoročně těší, takže i my se těšíme na jubilejní 20. ročník

Z Marokánky

Vladimíra Štěpánková

Vydavatelka a šéfredaktorka časopisu LOMY A TĚŽBA

Email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Back to top