Editorial 1 / 2015

Vážení čtenáři, zimní období, které letos proběhlo ani nevíme jak, byl čas nejen zimních sportů a společenských plesů, ale také čas pro návštěvy muzeí. Mnozí z nás, kteří navštívili Technické muzeum v Praze, úžasnou výstavu techniky, se sem rádi vracejí s dětmi či vnoučaty.

Stále je co obdivovat, historická auta Praga, Tatra, Jawa, lokomotivy, hasičská auta, motorky Jawa, ČZ, kola, letadla, lodě i horkovzdušný balón. Přibyla řada novinek a také expozice hornictví, zaměřená na důlní stroje a zařízení. Je zde zkrátka přehlídka vývoje vědy a techniky na území českých zemí a technické vyspělosti našich lidí.

Ti byli nejen šikovní, ale i vynalézaví a dovedli si vynálezů a života také plně užívat. Firmy Kolben - Daněk, Baťa, Ringhoffer, Laurin a Klement ad. vychovávaly mladé a vážily si každého šikovného a pracovitého zaměstnance, protože moc dobře věděly, že jsou pro firmu přínosem. Dnešní doba je více uspěchaná a přesto, že je více techniky a nové technologie, které „šetří čas“, je opak pravdou.

Čas a vývoj nezastavíme, ale zastavit se můžeme my a užívat si každé pěkné chvíle třeba i s časopisem Lomy a Těžba.

Stavebnictví se začíná pomalu rozjíždět a s ním i navazující obory. Firmy dodávající stavební techniku chystají předváděcí akce a my vám přinášíme pozvání na ně a na plno dalších akcí. Dočtete se o setkání těžařů v Melbourne, o výrobě a historii smaltu a přiblížíme Vám Národní park Sa Pa ve Vietnamu.

Přeji Vám krásné jaro

Vladimíra Štěpánková

P.S. Neváhejte a vypravte se do Technického muzea v Praze, nebudete litovat.

Další články z této kategorie


Skanska a.s. nasadila Ranger DX800 »

 

Back to top