Expediční sila Blatenských strojíren pro Czech Silicat s.r.o.

Zvyšování skladové kapacity určených druhů výrobků nebo materiálů v dnešní době má určitě své opodstatnění. Mít skladové zásoby je v dnešní době strategický výhled do budoucna. Jednou z firem, která se rozhodla rozšířit skladové prostory je společnost Czech Silicat, dodavatel keramických materiálů. Výrobcem a dodavatelem nových velkých expedičních sil byla firma Blatenské strojírny.

Expeditionary force co. Blatenské strojírny works for co.Czech Silicat Ltd. 

Společnost Czech Silicat s.r.o.

Czech Silicat ( CS ) je italsko-českou společností založenou firmou Mineral Resources S.r l. – se sídlem v Novaře (Itálie), firmou KMK GRANIT, a.s. – se sídlem v Krásně (Česká republika) a firmou Miners&Co. S.r. l. se sídlem v Novaře (Itálie).

Od založení firmy Czech Silicat v roce 2007 bylo vždy jejím hlavním cílem, jako dodavatele keramických materiálů a směsí vysokých standardů, kvalita výrobků a úzká spolupráce s odběrateli. Primárně upravované, vysoce kvalitní a stabilní živcové suroviny od mateřské firmy KMK GRANIT, a.s. jsou při procesech řízení kvality výroby toho zárukou.

Společnost upravuje suroviny na širokou zrnitostní škálu od 1 milimetru až do 45 mikrometrů. Současně je schopná technologicky míchat přesně definované směsi keramických surovin s vysokou stabilitou a minimálním kolísáním kvalit.

Investice do skladové kapacity

Tato firma po celou dobu své existence pracuje na zlepšování výrobních postupů a systému řízení kvality tak, aby vyhověla stále vyšším požadavkům stávajících i potencionálních zákazníků. Z tohoto důvodu se společnost rozhodla v letošním roce 2014 investovat do „ Zvýšení skladové kapacity mlýnice“. Jednalo se o rozšíření stávající haly a výstavbu další řady expedičních sil. Tato řada se skládá ze dvou sil o objemu 200 m3 a čtyř sil 60 m3. Všechny tyto sila budou propojeny s technologií a umožní expedici keramických materiálů v silokamionech, big bagu, popřípadě v papírových pytlích.

Výběr dodavatele

Pro tento nemalý úkol musela společnost Czech Silicat vybrat kvalitního dodavatele. Protože hlavním cílem je a bude vždy kvalita jejich výrobků, totéž je požadováno také od dodavatelů. Tudíž hodnotícím kritériem výběru dodavatele nebyla na prvním místě cena, ale kvalita prováděných prací. Z toho důvodu byla uzavřena smlouva s Blatenskými strojírnami Blatná. Ty se svého úkolu zhostily výborně a dva měsíce od podepsání smlouvy byla sila vyrobena a namontována na svém místě. Provedení a kvalita je z fotodokumentace zřejmá.

Blatenské strojírny Blatná s.r.o.

Blatenské strojírny Blatná s.r.o. je ryze česká soukromá společnost, založená v roce 1993. Vyrábí a montuje zařízení na drcení a třídění surovin, pásové dopravníky, zásobníky kameniva včetně hydraulických uzávěrů, ocelové konstrukce, haly, přístřešky, mísící linky, včetně elektroinstalace a řídících systémů.

Firma dále provádí opravy drtičů a třídičů, dopravních pásů, lopat bagrů a nakladačů jak ve svých dílnách v Blatné, tak i na provozech zákazníků. Blatenské strojírny vlastní certifikáty ISO, Certifikát pro proces svařování, Oprávnění k projektování objektů a zařízení pro hornickou činnost a další oprávnění. Blatenské strojírny jsou partnerem výrobce otěruvzdorného plechu Hardox – švédské firmy SSAB EMEA AB Oxelösund v České republice. Hardox s tvrdostí 400 až 600 Brinellů nejen prodávají v tabulích, ale především ho zpracovávají na břity lopat bagrů a nakladačů, pancéře a kladiva drtičů, vyložení skluzů, násypek, podavačů, mísících center atd.

Reference jsou široké

Že reference firmy Blatenské strojírny jsou vypovídající, přesvědčili jsme se v Horním Slavkově. Zástupci firmy Czech Silikát nám potvrdili jak kvalitu a precizní výrobu, tak rychlost provedených prací a namontování velkoobjemových sil.

Na závěr snad jen nutno uvést, že společnost Czech Silicat je připravena na „ dalších 7 let“

Blatenské strojírny Blatná s.r.o.
Ve Škalí 324, 388 01 Blatná
tel.: +420 383 422 139 fax : + 420 383 422 459
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.bsblatna.cz

KMK GRANIT, a.s.
Mírová 545
357 47 Krásno
Tel: +420 352 688 107
Fax: +420 352 600 681
Mob.: +420 724 023 638
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.kmkgranit.cz

Czech Silicat s.r.o
Hasičská 1017
357 31 Horní Slavkov
fax: + 420 226 13 628,  +420 725 714 652
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.czechsilicat.cz

Text: Vladimíra Štěpánková, ing. Eduard Levý a ing. Pavel Tatýrek
Foto: archiv Blatenské Strojírny, KMK Granit, Czech Silicat a Vladimíra Štěpánková

 

Back to top