Společnost SSAB uvádí na trh Strenx - novou značku vysokopevnostních ocelí

Tisková zpráva, Praha, 14. dubna 2015
MITAS, a.s

Společnost SSAB uvádí na trh Strenx, novou značku výrobků pro vysokopevnostní konstrukční oceli, která nabízí nejširší portfolio těchto typů ocelí na trhu. Zákazníkům tak přináší nové konkurenceschopné možnosti pro výrobu pevnějších, lehčích a ekologičtějších výrobků.

Oceli Strenx jsou vyvinuty pro odvětví, kde jsou pevnost materiálu a úspora hmotnosti klíčovými konkurenčními faktory, zejména odvětví zvedacích zařízení, manipulace a dopravy. Výrobky Strenx jsou vhodné i pro použití v zemědělství, na rámy těžkých pojízdných strojů, železničních vozidel, vrtné plošiny a pro stavebnictví. Zákazníci budou nyní moci projektovat výrobky s vyšší schopností konkurence i trvalou udržitelností - jeřáby, které dosáhnou dále, návěsy, které uvezou více užitečného nákladu, a kamiony, které spotřebují méně paliva.

„Pro zákazníky je to zcela jedinečný produkt, neboť značka Strenx nyní pokrývá tři výrobkové značky Optim, Weldox a Domex, které jsou dobře známými ochrannými známkami společnosti SSAB i bývalé Ruukki. Strenx je ztělesněním více než 50 let našich zkušeností v oblasti vysokopevnostních ocelí,“ říká Gregoire Parenty, vedoucí rozvoje trhu společnosti SSAB.

Strenx přináší nejširší výběr vysokopevnostních konstrukčních ocelí na světě jak z hlediska rozsahu pevností, tak i rozměrů. Rozsah meze kluzu oceli v tahu se pohybuje v od 600 MPa do 1300 MPa, což činí ocel nejpevnější dostupnou na trhu. Oceli Strenx se nabízí ve formě plochých, pásových i trubkových výrobků v tloušťkách od 0,7 mm do 160 mm.

01

„Konstruktérům i zákazníkům poskytneme plnou podporu, abychom jim pomohli vylepšit konstrukce pomocí ocelí Strenx. Předáním našich podrobných zkušeností a rozsáhlých znalostí o oceli můžeme zaručit ty nejlepší výsledky z hlediska parametrů konečného výrobku,“ dodává Gregoire Parenty.

Strenx přináší zaručenou stálost výrobků, služby pomáhající podnikání zákazníků a trvalou podporu s cílem zlepšit parametry koncového produktu.

SSAB je ocelářská společnost s kořeny v severských zemích a Spojených státech. SSAB nabízí produkty a služby vyvinuté v úzké spolupráci se svými zákazníky tak, aby vytvořila silnější, lehčí a udržitelnější svět. SSAB má zaměstnance ve více, než 50 zemích světa. Výrobní zařízení SSAB se nacházejí ve Švédsku, Finsku a ve Spojených státech. Společnost SSAB je vedena na burze Nasdaq OMX Nordic Exchange ve Stockholmu a Nasdaq OMX v Helsinkách.
www.ssab.com