Nabídka plášťů Mitas ERL-30 se rozrůstá

Tisková zpráva, Praha, 14. dubna 2015
MITAS, a.s

Na výstavě INTERMAT Mitas představí nový přírůstek do skupiny plášťů ERL-30. V dubnu v Paříži Mitas na svém stánku číslo E051 v hale 5a vystaví pneumatiku 29.5R25 ERL-30, která bude v prodeji již od začátku června 2015.

02

Pláště ERL jsou vyvinuty pro nakladače, dozery a gradery a hodí se především pro práci v dolech. Pneumatiky 29.5R25 ERL-30 mají celoocelovou radiální konstrukci a jsou určeny například pro kolové nakladače jako Liebherr L 586 a Caterpillar 980. Dezén pneumatik z řady ERL má hloubku od 28 do 90 mm. Mitas v současné době nabízí 12 různých variací plášťů této řady.

„Mitas v roce 2014 ve svém závodě ve Zlíně významně investoval do nového strojního vybavení na výrobu earthmover a industriálních pneumatik. Rozšíření řady plášťů ERL-30 je jedním z důkazů, že v tomto segmentu budeme posilovat,“ řekl Andrew Mabin, obchodní a marketingový ředitel Mitas.

“Několik různých rozměrů earthmover pneumatik testujeme na Sibiři. V náročných podmínkách povrchových dolů dosahují pláště Mitas srovnatelných výsledku jako konkurenční pneumatiky prémiových výrobců,” dodal Rudolf Mačák, ředitel úseku vývoje Mitas.

Na výstavě INTERMAT na stánku E051 v hale 5a Mitas vystaví širokou škálu earthmover pneumatik:

• 23.5R25 201A2 ERL-50 TL MI
  • 29.5R25 208A2 ERL-30 TL MI
  • 750/65R25 190B ERD-30 TL MI
  • 26.5R25 193B ERD-40 TL MI

Mitas od května 2012 také testuje plášť o rozměrech 26.5R25 193B ERD-40 na damperu Volvo – A35D ve firmě JSC “Tuchkovsky KSM" v Rusku. Pláště jsou i po 11 000 motohodinách v dobrém stavu připraveny pokračovat v testu.

01

Pneumatiky řady ERL a ERD jsou dle typu dezénu určeny pro různé povrchy pro práci mimo silnici a jsou vhodné k protektorování. Dezén běhounu ERL-30 je upraven tak, aby byl odolný proti opotřebení. Je vhodný na smíšené povrchy, kde se střídá měkký a tvrdý podklad. Celá řada ERL/ERD radiálních pneumatik obsahuje ocelovou kostru a ocelové nárazníky. Pláště řady ERL jsou vhodné pro nakladače a gradery, pneumatiky řady ERD jsou určeny pro dampry.

mitas

MITAS a. s. je jedním z největších světových výrobců zemědělských pneumatik. Mitas vyrábí a prodává pneumatiky pod třemi značkami: vlastní Mitas a Cultor a licenční Continental. Kromě toho MITAS a. s. vyrábí a distribuuje široký sortiment průmyslových a motocyklových pneumatik se značkou Mitas. MITAS a. s. je členem ČGS HOLDING a. s. a provozuje tři výrobní závody v České republice, jeden v Srbsku a jeden v USA a udržuje svou globální prodejní a distribuční síť.

MITAS a.s.
Švehlova 1900